Adobe yapay zeka destekli Auto Reframe özelliğini duyurdu!

Adobe yapay zeka destekli Auto Reframe özelliğini duyurdu. Peki, bu yeni özellik video düzenleyecilerine neler sunuyor?

Adobe’nin sosyal medya platformları için video düzenleme ve kırpma işlemini otomatikleştirmek için yapay zekayı kullanan yeni Auto Reframe özelliği, bugün Adobe Max konferansında tanıtıldı. Bu özellik ilk olarak Adobe Premiere Pro’da yer alacak.

Adobe, bu yılın başlarında ilk olarak mevcuttaki kare düzenleme özelliğini ayrıntılı olarak inceliyor ve tek tek kareleri analiz ederek 1:1 veya 16:9 oranında kırpmayı daha verimli hale getirmek için yapay zekaya başvuruyor. Bu doğrultuda geliştirilen Auto Reframe özelliği, sosyal medya platformları için içerik üretenlere daha verimli içerikler sunmasını sağlıyor.

Microsoft Edge yeni logosu ile geliyor!

Adobe Premiere kullanıcıları ilk önce düzenlemekte oldukları videoda ne kadar hareket olduğunu belirleyerek AutoReframe kullanabiliyor. Düzenlenen video 16:9 oranında çekilmiş bile olsa bunu 1:1 yani kare formatına hiç kesilmemiş gibi dönüştürebiliyor.

Özellikle Instagram kullanıcılarının ilgisini çekecek olan bu özelliğin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.