Microsoft AI ile kanser tespiti yapıyor!

Microsoft AI

Microsoft AI yani yapay zeka ile kanser tespiti yapabildiğini açıkladı. İlk olarak Hindistan’da denene bu teknolojinin detayları haberimizde.

Microsoft ve SRL Diagnostics, Hindistan’daki doktorları ile rahim ağzı kanserini saptamak için AI yani yapay zekandan yararlandıklarını açıkladı. Şimdilik sadece Hindistan’da denenen bu teknolojinin gelişmesi için ilerleye yıllarda diğer ülkelerde de kullanılması için çalışmalar şimdiden başlamış.

Bildiğiniz gibi maalesef ki her yıl 300 binden fazla kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor. Yılda 67 bin kadın ise üzücü bir şekilde bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor. Microsoft ve SRL Diagnostics geliştirdikleri yapay zeka sayesinde kanser öncesi örnekler ile rahim ağzı kanserini tespit ediyor. Bu sayede olası bir kanser riski aylar öncesinden tespit edilebiliyor.

Microsoft AI

Kanserin her türlüsünde bildiğiniz gibi erken teşhis çok büyük önem taşıyor. Yapay zeka sayesinde bu tehlikenin aylar öncesinden tespit edilmesi oldukça faydalı olacak.

Yapay zeka sayesinde yapılan kanser taramaları başarılı sonuçlara imza atmayı başarmış. Umarız ilerleyen yıllarda bu teknoloji daha fazla ülkede kullanıma sunularak gelişme sürecinde büyük katkı sağlanır.