10. nesil Intel işlemcileri dizüstünde fark yaratacak!

10. nesil Intel işlemcileri

Intel, CES 20 etkinliğinde tanıtacağı dizüstü işlemcileri ile fark yaratacağını açıkladı. 10. nesil Intel işlemcileri 5 GHz’da çalışabiliyor!

Intel bugün CES’de cesur bir açıklama yaptı. Intel’in açıklamasına göre; dizüstü bilgisayarlara gelecek olan Core i7 H serisi 10. nesil işlemcilerle 5 GHz engeli aşıldı. Bu 5GHz’lik hız Intel’in şu anki masaüstünde en üst seviye Core i9 H serisi işlemcisi olan 9980HK’dan daha hızlı olacağı anlamına geliyor.

Elbette, Intel’in bu hızın ötesine ulaşması şaşırtıcı değil. Ancak bunu Core i7 serisinde yapması dikkat çekiyor. Genellikle böyle hız aşırtmaları Core i9 modellerinde yapan Intel’in, AMD’nin Ryzen 2 atağından sonra Core i7 serisine de önem vermeye başladığı açıkça görünüyor.

Apple Amazon ve Google akıllı ev sistemleri için güçlerini birleştirdi

Bunlara ek olarak Intel‘in 10. nesil H serisi işlemcilerin sekiz çekirdekli olacağı ancak bu çekirdeklerin performansının diğer modellere göre çok daha hızlı olacağı söyleniyor.

10. nesil Intel işlemcileri

Intel’in dizüstü pazarında kartların yeniden dağıtılacağı 10. nesil Intel işlemcileri hakkında daha fazla bilgiyi önümüzdeki günlerde alabileceğiz. AMD cephesi son yıllarda sadece masaüstüne odaklanmıştı. Intel’in dizüstü pazarındaki eli bu yeni işlemciler ile daha da güçlenecek gibi görünüyor.

MediaMarkt Microsoft Lenovo ve Intel ortak hedefte buluştu

Bakalım 2020 yılında AMD cephesinden Ryzen 3 tabanlı dizüstü işlemcileri görebilecek miyiz? Umarız AMD’den de dizüstü pazarı için yeni işlemciler görürüz. Aksi durumda Intel bu pazarda tekel olacağı için fiyat politikası çok agresif olacaktır.