Facebook coronavirus reklamlarını yasaklıyor!

Facebook coronavirus

Facebook coronavirus reklamlarını yasaklayacağını açıkladı. Peki, hangi reklamlar kabul edilmeyecek? İşte detaylar.

Dünya genelinde 3.900’den fazla ölüm ile sonuçlanan coronavirus salgını için dev isimlerden atılımlar hızlı bir şekilde gelmeye başladı. Şimdi de sosyal medya devi Facebook, coronavirus ile ilgili sömürü konusunda artan endişe nedeniyle; tıbbi yüz maskeleri için reklamları ve ticaret listelerini geçici olarak yasaklayacağını açıkladı.

Ürün yönetimi Facebook direktörü Rob Leathern, “COVID19’u (coronavirus) yakından izliyoruz. Bu tip acil durumundan yararlanmaya çalışan insanlar görürsek politikalarımızda gerekli güncellemeleri yapacağız. Politikalarımızdaki bu değişikliği önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Facebook coronavirus için ücretsiz reklam yayınlayacak

Salı günü Dünya Sağlık Örgütü, insanların yeni coronavirus ve diğer bulaşıcı hastalıklardan korunmak için sağlık açısından pek uygun olmayan yüz maskeleri ve diğer ekipman satın aldığını söylemişti. Bu tip maskelerin çoğu maalesef ki sosyal medyada gösterilen reklamlar doğrultusunda satın alınıyor.

Dünya Sağlık Örgütü coronavirus için TikTok’ta!

Facebook hem ana platformu hem de Instagram üzerinden bu tip reklamların görünmesini yeni politikası ile engelleyecek. Bu sayede milyonların kullanmış olduğu sosyal medya platformunda insan sağlığını hiçe sayan maskelerin pazarlanması yapılmayacak.