iPhone batarya sorunu nasıl çözülür?

Telefonu hangi seviyede şarj

iOS 14 ile başgösteren iPhone batarya sorunu için kesin çözüm Apple tarafından paylaşıldı. Bakalım Apple, kullanıcılarına ne önerdi?

iOS 14 kullanıcılarının ortak sorunu olan iPhone batarya sorunu için bugün Apple cephesinden ilginç ve bir o kadar da düşündüren bir açıklama geldi. Apple, iOS 14’te yaşanan batarya sorununu yeni güncelleme gelene kadar çözmenin yolu olduğunu açıkladı. Apple’dan gelen açıklamalara göre; batarya tüketiminde artış gözleyen kullanıcılar iPhone’u fabrika ayarına döndürmeli. Evet yanlış okumadınız bu açıklama resmen Apple tarafından yapıldı.

iOS 14’ün iPhone batarya sorunu nasıl çözülür? İşte cevabı!

Eğer iPhone’un bataryasında iOS 14’ten sonra gariplikler seziyorsanız Ayarlar>Genel>Sıfırla>Tüm içerikleri Sil bölümünden telefonu sıfırlayabilirsiniz. Bu işlem sonrası tüm verilerinizi kaybedeceğinizi belirtelim. Diyelim ki verileri silmeyi ve iPhone’u tekrar kurmayı göze aldınız. Ancak batarya sorununun kesin çözüleceği garanti edilmiyor. Bize kalırsa hiç bu işlere girişmeyin ve Ekim sonunda yayınlanacak olan iOS 14.2 güncellemesini bekleyin.

iPhone batarya sorunu

Batarya tüketimi konusunda çok ağır eleştiriler alan Apple’ın iOS 14.2 güncellemesi ile bu sorunu ortandan kaldıracağını düşünüyoruz. İşin ilginç tarafı iOS 14 Public Beta testlerinde batarya iOS 13’e göre çok daha iyi dayanıyordu. Final sürümünde ne yaşandı da batarya tüketimi bu kadar agresifleşti akıl alır gibi değil.

Apple’ın batarya konusundaki geçmişi pek parlak değil. Hatırlayacağınız üzere Cupertinolu firma geçtiğimiz yıl bataryası yıpranmış iPhone’ları yavaşlattığını kabul etmiş ve ücretsiz batarya değişim programını başlatmıştı. Yıpranan bataryanın telefonun devrelerini verimli bir şekilde besleyemeyeceği belirten Apple, daha uzun kullanım için iPhone’u yavaşlattığını belirtmişti.

Yeni iPhone sattırmak için yapılan bu kurnazca hamle sonrasında Apple’a karşı olan güven yerle bir olmuştu. iPhone 11 modelinde bile iOS 14 ile birlikte batarya sorununu gündeme getirmeyi başaran Apple, bunu rakipsiz olduğu için kasıtlı olarak yapıyor. Dünyanın en çok satan telefonu unvanını elinde bulunduran Apple’ın artık kullanıcıları düşünme vakti geldi de geçiyor bile.

İlgili Haberler

>> Apple Watch Series 3 sahiplerini korkutan hata! Detaylar Haberimizde

>> Apple iPad Air 4 Tanıtıldı: Fiyat Dahil Tüm Detaylar!

>> iPhone 12 Pro Max AnTuTu testinde ortaya çıktı!