iPhone 12 peynir ekmek gibi yok satıyor

iPhone 12 satış tarihi

Apple’ın yüzü şimdiden gülmeye başladı. iPhone 12 modelleri tüm sorunlarına ve yenilik sunmamasına rağmen peynir ekmek gibi satmaya başladı.

Apple’ın çiçeği burnunda yeni telefonu iPhone 12 ile ilgili maalesef ki birkaç şikayet var. Piyasaya sürüldüğünden beri, zayıf pil performansı ve çerçevesinin eli kesmesi ile eleştirilen telefon, tüm bu eleştirilere rağmen satış konusunda Apple’ın yüzünü güldürmeye başladı.

Yeni bir rapora göre Apple iPhone 12, siparişi sayısını bu hafta içerisinde 2 milyon adet artırdı. Şirket ayrıca Apple’ın gelecek yıl ürün serilerinin sevkiyatı konusunda da iyimser.

iPhone 12 ailesi bildiğiniz gibi bu yıl fazla yenilik sunamamıştı. COVID-19’dan dolayı yeniliklerini önümüzdeki yıla erteleyen Apple, buna rağmen peynir ekmek gibi telefon satacak.

Cinda Securities, bu yılın dördüncü çeyreğinde Apple’ın tedarik zinciri siparişlerinin 80 milyon ile 85 milyon arasında olacağını ve 2021’de satışların 230-240 milyon adede ulaşmasının beklendiğini belirtiyor.

iPhone 11, geçen yılın dördüncü çeyreğinde 75 milyon adet satmıştı. Apple iPhone 12 serilerinden yalnızca ikisi satışta olduğundan ve geçen yılki çıkış tarihinden sonra geldiklerinden, tüketicilerin geri bildirimleri hala belirsiz. Nihai satış hacmi daha fazla gözlem gerektiriyor.

iPhone 12

Tanınmış YouTuber @CaptainGizmo daha önce Apple’ın akıllı telefonlarının toplam satışını sayıyordu. Sonuçlar, bu yılın Nisan ayı itibarıyla mevcut en çok satan iPhone 6/6 Plus’ın 222,4 milyon adet sattığını ve şu anda iPhone serisi satış unvanını elinde tuttuğunu gösteriyor. Ancak iPhone 12 serisinin önünde uzun bir yol var.

iPhone 12 ekranı kolayca çiziliyor

Yakın zamanda yapılan bir incelemeye göre, iPhone 12’nin seramik ekranı, dört kat daha iyi bir düşme direnci sunuyor. Ancak ilk parti modellerin satışa sunulmasından sonra bazı kullanıcılar ekrandaki çiziklerden şikayetçi oldu. Yani anlayacağınız ekran söylendiği gibi dayanıklı değil.

Peki burada neler oluyor? Yenilikçi kristal yapıya sahip süper seramik ekran camı malzemesi, düşmeye karşı oldukça dayanıklı. Bununla birlikte, bu ekran kolayca bir çizik alabilir mi? Max Weinbach’a göre cam malzeme gerçekten yumuşak ve bu da onu düşmelere karşı dirençli kılıyor. Bununla birlikte, bu aynı zamanda çizilmelere karşı savunmasız kalıyor.

MKBHD de iPhone 12 incelemesinde bu soruna değiniyor. MKBHD’ye göre, birkaç gün sonra ekranda önemli çizikler oluşmaya başladı bile. MKBHD ayrıca çizilme direncinin genellikle kırılmaz korumayla ters orantılı olduğundan bahsetti. Cam ne kadar yumuşaksa kırılma olasılığı o kadar azdır. Ancak çizilmesi de o kadar kolay olur. Öte yandan, sert bir ekran çizilmelere karşı daha dayanıklı olabilir. Ancak düşürüldüğünde daha kırılgandır.

İlgili Haberler

>> Apple 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düğmeye bastı

>> Samsung Galaxy S21 serisinde, Apple gibi kutu içeriğini kısıtlayabilir