Google Chrome mobil sürümüne harika bir güncelleme geliyor

Google Chrome uzun ekran görüntüsü

Google Chrome, web sitelerindeki büyük sayfaları tek kare halinde edinmemizi sağlayan uzun ekran görüntüsü özelliğini duyurdu.

Google ChromeAndroid cihazlar uzun ekran görüntüsü özelliği üzerinde çalışmalar yaptığını açıkladı. Android telefon kullanıcılarının ilk olarak Huawei’nin EMUI 5.0 ve daha üstü sürümüne sahip modellerinde karşılaştığı uzun ekr­an görüntüsü alma özelliği yakında marka ayırt etmeksizin tüm Android cihazların Google Chrome uygulamalarına geliyor. Huawei cihazlarda ise bu özellik sadece Google Chrome değil, aynı zamanda Whatsapp gibi uzun metinleri tek kareye sığdırmamız gereken uygulamalarda da kullanılıyordu. Yeni güncelleme sayesinde, bu özelliğe sahip olmayan farklı cihazlarda, Google Chrome üzerinden, uzun web site görünümlerini tek kareye sığdıran ekra­n görüntüsü alabileceğiz. 

Google Chrome uzun ekran görüntüsü

Google Chrome uzun ekran görüntüsü nasıl alınır 

Google Chrome henüz bu özelliğini tüm kullanıcılar için sunmuş değil. Uzun ekran görüntüsü özelliği Android 11 BETA sürümünde kullanıcılar tarafından test edilmekteydi. Fakat beta sürümünden sonra yayınlanan son güncelleme ile Android 11 kullanıcıları bu özelliği hala kullanamamakta. Google Chrome sayesinde ise Android 11 sürümüne gerek kalmaksızın uzun ekra­n görüntüsü özelliği yakında tüm Android kullanıcıları ile buluşacak. Google’ın yakında yayınlayacağı konuşulan güncelleştirmenin tarihi hakkında net bir bilgi yok. Fakat yakın zamanda Android kullanıcıları ile buluşturulması bekleniyor. 

Güncelleştirme yayınlandığında ise Google Chrome mobil tarayıcısının içinde bulunacak olan ‘’hepsini yakala’’ seçeneği ile büyük bir sayfayı kaydırarak, tek bir ekra­n görüntüsü halinde alabileceğiz. Huawei kullanıcılarının EMUI 5.0 sürümünden itibaren, Apple kullanıcılarının ise iOS 13 sürümünden itibaren kullandığı uzun ekran görüntüsü özelliğinin Google Chrome uygulamasına daha yeni duyurulması takipçileri açısından hayal kırıklığı yarattı. 

Google Chrome güncellemesi sayesinde, uzun yazılar, makaleler, haberler gibi tek ekran görüntüsüne sığmayacak web siteleri artık hepsini yakala özelliğiyle mümkün olacak. Güncellemenin ne zaman yayınlanacağına dair net bir bilgi yok. Fakat yakın zamanda Android kullanıcıları için yayınlanacaktır. 

İlgili Haberler

>> Google Haritalar, bisikletliler için yeni özellikler sunacak

>> Google Dijital Türkiye platformu ile 1,5 milyon birey ve işletmeye dijitalle büyüme desteği!