realme’nin bilinmeyen bir modeli GeekBench’de ortaya çıktı.

realme rmx2194

realme’nin giriş seviyesi olarak tanımlayabileceğimiz RMX2194 model numarasına sahip modeli GeekBench’de görüntülendi. İşte detaylar.

Oppo’nun alt markası olan realme, akıllı telefona daha düşük bütçe ayıranlar için yeni bir model piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Halihazırda realme C serisi ile giriş seviye cihazlar sunmaya devam eden realme, bu seriye bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. GeekBench testinde RMX2194 model numarasıyla gördüğümüz yeni realme modeli hakkındaki ipuçlarını inceleyelim

realme RMX2194 Snapdragon 460 ile geliyor

GeekBench veri tabanından ortaya çıkan belgeyi incelediğimizde realme’nin yeni modeli RMX2194, Android 10 ile çalışacak. Ayrıca yeni realme modelinin 4 GB RAM ile geleceği de anlaşılıyor. Giriş seviyesi bir model gayet makul diyebileceğimiz Snapdragon 460 yonga setine sahip olduğu da paylaşılan belgelerde mevcut.

realme rmx 2194

GeekBench belgelerine baktığımızda RMX2194 modeli hakkında farklı bir bilgi yok. realme’nin Snapdragon 460 yonga seti ile satılan iki adet modeli mevcut. Bunlar; realme C17 (RMX2101) ve realme C15 Qualcomm Edition (RMX2195) modelleri. realme’nin bu iki modelinin model numaralarını incelediğimizde, GeekBench tarafından ortaya çıkartılan RMX2194 modeline benzediğini görüyoruz. Bu yüzden realme’nin piyasaya süreceği yeni giriş seviyesi cihazın realme C serisine ait olacağı düşünülüyor. Fakat GeekBench testinde ortaya çıkan yeni realme modelinin ne zaman piyasaya sürüleceğine dair net bir bilgi yok. Tahminlere göre 2021 yılının ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.

realme’nin C serisine ait sadece C11 modeli ülkemizde satılmaktadır. Temmuz ayında tanıtılan realme C11, 2 GB RAM ve Helio G35 ile kullanıcılarına sunulmuştu. Şu an ülkemize 2000₺ bandında satılan C11’in giriş seviyesi bir modele göre makul bir fiyatının olduğunu söyleyelim. C serisine ait bir başka model ülkemizde satıldığı için, realme’nin bahsettiğimiz RMX2194 model numarasına sahip cihazının da ülkemizde satılması bekleniyor. realme, C serisindeki cihazlarını benzer fiyatlarla piyasaya sürdüğü için Snapdragon 460 yonga seti ile gelecek yeni modelinin de ülkemizde satılırsa 2000-2500₺ bandında bir fiyata sahip olması muhtemel.

İlgili Haberler

>> Xiaomi OPPO ve vivo Samsung Exynos kullanacak

>> realme 7 Pro Türkiye fiyatı açıklandı!