Nokia 9.3 PureView 5G modelinin tanıtımı ertelendi!

Nokia 9.3 5g

2020’nin sonlarında gelmesi planlanan Nokia 9.3 PureView 5G modelinin, 2021’nin ilk yarısında geleceği duyuruldu. İşte tüm detaylar.

Nokia, satışlarda eski rağbeti yakalayamamasından sonra tüketiciler tarafından gördüğü ilgi zamanlar azalmaya başlamıştı. Ardından 2018 yılında HMD Global’in Nokia’yı satın almasıyla Nokia için bir yükseliş başladı diyebiliriz. Dev markalar ile yarış içinde olacak kadar çok başarılı olmasa da Google’ın da desteğiyle yavaş yavaş başarı merdivenlerini tırmanmaya devam ediyor. Eski ivmesini yakalaması uzun zaman alsa da 9.3 PureView gibi canavarıyla ortalığı kasıp kavuracak gibi duruyor.

Nokia 9.3 PureView 5G neler sunacak

Twitter üzerinden @nokia_anew kullanıcısının yaptığı duyuruya göre Nokia 9.3 bu yıl tanıtılmayacak. 2020 yılının sonunda tanıtılması beklenen modelin 2021’in ilk yarısında piyasaya sürüleceği açıklandı. Fakat ters giden bir şeyler olmuş olsa gerek hala net bir tarih verilmedi. İddialara göre Nokia 9.3, Qualcomm’uın Snapdragon 865 yongasından güç alacaktı. Fakat Snapdragon 875’in Aralık 2020’de tanıtılacağı haberinden sonra Nokia’dan ses çıkmadı. Ardından gündeme düşen tanıtımın ertelenmesi haberinden sonra akıllarda bir soru işareti oluştu. Bazı kaynaklar, Nokia’nın tanıtımını ertelemesinin sebebinin Qualcomm’un yeni yongası olan Snapdragon 875’in piyasaya sürülmesini beklemesi olduğunu düşünüyor. Çünkü HMD Global, yeni telefonu Nokia 9.3 modelinin en üstün özelliklere sahip olmasını istiyor.

Nokia 9.3 5g

No­kia 9.3 modelinin tüm özellikleri henüz sızdırılmış değil. Fakat bazı özellikler mevcut. Yeni amiral gemisi, 120 Hz. tazeleme oranlı bir ekrana sahip olacak ve ekran altı kamera ile karşımıza çıkacak. Kamera noktasında bir değerlendirme yaptığımızda ise, 64 MP çözünürlüğünde ana kameraya sahip olması bekleniyor. Ayrıca yeni modelin 8K video desteklemesi bekleniyor.

HMD Global’in Nokia 9.3 PureView modelinin özelliklerini ele aldık. Yeni modelin ne zaman piyasaya sürüleceğine dair net bir tarih verilmedi. Fiyat konusuna baktığımızda ise en az 800€ fiyatına satılması bekleniyor. Fakat fiyat için de bir kesinlik söz konusu değil. Zaman geçtikçe yeni amiral gemisi model hakkında ayrıntılar paylaşılacaktır.

İlgili Haberler

>> Nokia N97 iPhone yüzünden mi başarısız oldu?

>> Nokia efsanesi yeniden doğuyor! Nokia 6300 (2020) geliyor!