Bu Balığı Avlayanlara Para Ödülü Verilecek

bu balığı avlayanlara para

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu balığı avlayanlara para ödülü verilecek. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Yılın bazı dönemlerinde çeşitli istilacı canlılar ortaya çıkabiliyor. Hatırlayacağınız üzere bu yılın ortalarında Afrika’dan Asya’ya doğru istilacı çekirgeler görülmüştü. Şimdi ise Akdeniz’de çok daha büyük bir istila tehlikesi bulunuyor. İstilaya devam eden ürkütücü bir tür olarak bilinen bu balıklar, diğer balıkları yiyerek besleniyor.

Çekirgeler de yine tarımsal alanları yiyip bitirerek hayatlarını devam ettiriyordu. Şimdi ise bu balıkların adeta doğal yaşamı katlettiği görülüyor. Gittikleri her yeri ele geçiren ve buradaki tüm besinleri kullanan balon balıkları, şu an ana hedefte.

Bu balığı avlayanlara para verilecek ancak bazı şartlar var

Bu ödülü almak isteyen muhtemelen çok fazla kişi olacak. Elbette bu kişilerin tamamı balıkları avlamak için yeterli görülmeyecek. Bazıları için izin çıkarılmayacak.

bu balığı avlayanlara para

  • Su Ürünleri Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olan kişiler.
  • Geçerli bir balıkçı gemisi ruhsat tezkeresi bulunanlar.
  • Çevirme ve sürütme ağları dışında avcılık faaliyeti ile geçimini sağlayanlar.

Bunlar dışındaki kişilerin balıkları yakalayıp getirmesi ile para ödülü verilmeyecek. Bu balıkları tutan kişiler balığın tamamını getirmek zorunda değil. Bunun yerine sadece kuyruklarını kesip getirmeleri yeterli olacak. Balon balıklarının kendisine has ilginç kuyruk yapıları bulunuyor.

Resmi Gazete’de yayınlandıktan sadece 5 iş günü sonra o balıkların kuyruklarını alıp kuruma vermek mümkün olacak. Getirilen her kuyruk için balıkçılara 5 TL verilecek. Böylece hem balıkçılığa maddi yönden katkı sağlanacak hem de bu istilacı balıklardan kurtulmuş olacaklar.

Bu balığı avlayanlara para ödülü vermeyi düşünen Tarım ve Orman Bakanlığı, henüz uygulamanın nasıl devam edeceğini tam olarak bilmiyor. Bakanlık tarafından söylenenlere göre buradaki amaç daha çok balıkçılık faaliyetlerini bir düzene koymak.

İstilacı balıkların sayısında son günlerde ciddi bir yükseliş var bu durum hem balıkçılığı olumsuz yönde etkiliyor hem de ekolojik dengeleri bozuyor. Bu balığı avlayanlara para ödülü vermeyi düşünen Bakanlık kararı ile ilgili sizin fikriniz ne? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> İçişleri Bakanlığı Karantina İle İlgili Tüm Sorulara Tek Tek Cevap Verdi: Aklınızda Soru İşareti Kalmayacak

>> Açık Alanda Sigara İçmek Yasaklandı İşte Tüm Detaylar