Tesla Model S yeni tasarımıyla tanıtıldı

Tesla Model S yeni tasarımıyla tanıttı. Elektrikli otomobil devi Tesla, uzun yıllar sonra arabaya bir güncelleme getirdi. İşte detaylar.

Elektrikli otomobil devi Tesla, uzun zamandır işlem görmeyen Model S’in yenilenmiş modelini satışa sunuyor. Model S hem iç hem de dış tasarımda büyük değişiklik yaratan otomobil, 3 farklı yeni modelle karşımıza çıkacak. Aynı zamanda şirketin SUV aracı olan Model X’te de yapılıyor.

Tesla, 2012 yılında tanıttığı Model S‘in yeni tasarımını duyurdu. İç ve dış olarak yenilenmiş olan Model S, mart ayında satışa başlayacak. Elektrikli otomobilin en az 520 mil yol alması ve 0’dan 100 km 2 saniyede çıkıyor. Tesla, güncellenmiş güç aktarım mekanizmasına sahip yeni Model S‘nin “şimdiye kadar yapılmış en hızlı hızlanan elektrikli arabası” özellikle belirtiyor.

Tesla, Model X‘i de değişikliğe giderken otomobilin iç ve dışında bazı rötuşlar yaptı. Ancak SUV modelinde yenilenme o kadar kapsamlı değil.

Tesla Model S

Tesla Model S ile daha sade

Yenilenen Model S, standart bir büyük cam tavan da dahil olmak üzere otomobilin dış kısmında bazı hafif güncellemelere sahip. Ancak en büyük görsel değişiklik içeride. Göze ilk çarpan değişiklik ise Roadster model araçlarda kullanılan kelebek tasarıma sahip direksiyonun Model S’e de getirilmesi olmuş.

Model S’in, bazı önemli değişiklikleri gösteren yeni fotoğraflar yayınladı. Fotoğraflarda dikkat çeken ayrıntılardan bir tanesi de multimedya ekranı oldu. Model S ile gelen yüksek çözünürlüğe sahip multimedya ekrana sahip. Yeni Model X aynı dış tasarımı koruyor ancak yeni yatay gösterge paneli ekranına sahip.

Aynı zamanda arka koltukta bulunan 8 inçlik bir ekran bulunmakta. Bu ekran ile arka koltuktakiler 10 teraflop güce sahip bir eğlence sistemine erişebileceğinizi söylüyor. The Witcher 3 gibi oyunları oynamak için yeterli gücü sahip.

Tesla, yeni tasarıma sahip Model S modeli üç farklı versiyonu ile gelecek. Tesla, geçen gün yaptığı açıklamada Fremont fabrikasını yenilediğini söyledi. Son olarak elektrikli otomobillerin üretimi yılın ikinci çeyreğinden önce yeniden başlamayı ve kapasitesini artırmak istiyor.

>>Apple fabrikalarını Hindistan ve Vietnam’a kaydırıyor

>>OPPO, 5G destekli yeni akıllı telefonu A55’i tanıttı