Kanser Aşısı Yakında Gelebilir: BioNTech Yeni Başarılar Elde Etmek İstiyor

Aşı pasaportu çiplerle

BioNTech yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre kanser aşısı yakında gelebilir. Bu aşının kanser konusunda önemli bir etki oluşturacağı tahmin ediliyor. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara hep birlikte bakalım.

Koronavirüs aşısı ile ismini duyurmayı başaran BioNTech şimdilerde yepyeni bir çalışmayı bitiriyor. Kulağa biraz tuhaf gelse bile yine de kanser ile ilgili çalışmalar aşı alanında devam ediyor. Şirket içerisinde çalışmalarına devam eden Uğur Şahin ve Özlem Türeci konu ile ilgili son derece önemli açıklamalar yaptı.

Gelen son detaylara göre aslında aşı ile kanserden korunmak mümkün. BioNTech şirketi şu anda daha çok koronavirüs aşısı üzerinde çalışmalar yürütüyor. Özellikle de mutasyon nedeniyle işleri biraz daha zorlaştı. Ancak şimdilerde bu durumu tersine çevirmeye çalışıyorlar. Aşı ile ilgili daha başka projeleri de ihmal etmiyorlar.

Kanser aşısı yeni nesil bir teknoloji ile üretilecek

Herkesi heyecanlandırmayı başaran bu yeni aşırı türü kanser araştırmalarının en ileri aşamalarından birisini oluşturuyor. Yeni teknoloji ile birlikte vücuda RNA molekülleri enjekte edilecek. Böylece virüsle mücadele edecek proteinlerin üretilmesi için vücut uyarı alacak. Bağışıklık sistemi ise çok daha mücadeleci hale gelecek.

kanser aşısı

Kanser çalışmalarında mRNA bugüne kadar pek denenmedi. Özellikle de bu alanda herhangi bir aşının olması açıkçası pek hayal edilebilir bir durum değildi. Ancak ilk defa iki bilim insanı böyle zorlu bir işe kalkıştı. Eğer istedikleri hedefe ulaşırlarsa bu tüm dünya basınında büyük bir etki yaratacaktı. Aynı zamanda bilim dünyasında çok ciddi ödüller alabilirler.

BioNTech aşı konusunda son derece iddialı

Dünyanın en güçlü aşı şirketleri içerisinde yer alan bu firma gerçekten de çok iddialı. Geniş bir ekibe sahip olan şirkette hem yeni projeler yürütülüyor hem de eskilerin tamamlanması sağlanıyor. Böylece aşı konusunda küresel çapta bir etki yaratabiliyorlar.

Peki sizce kanser aşısı olarak isimlendirilen bu yeni aşı türü başarılı olabilir mi? Konuyla ilgili tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Türkiye Mutant Koronavirüsü Büyük Panik Yaratıyor: Türkiye Mutasyonu Gerçekten Var Mı?

>> iQOO Z3 GeekBench’te ortaya çıktı: İşte tüm detaylar