TikTok Videosu Ölümle Sonuçlandı: Sosyal Medya Yaşanan Bu Ölümle Çalkalanıyor

TikTok dislike özelliği

Son derece sıradan görünen bir TikTok videosu ölümle sonuçlandı. Olay birçok kişinin derinden üzülmesine neden oldu. TikTok platformu o konuyla ilgili devreye girdi. İşte merak edilen bütün detaylar.

Sosyal medya platformları genellikle insanların eğlenmek için videolar paylaştığı veya fotoğraf yüklediği alanlardır. Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi web sitelerinin temel amacı insanların iletişim kurarak eğlenmeleridir. Ancak ne yazık ki çekilen videolar her zaman olumlu sonuçlanmıyor. Bazen hiç istenmeyen kazalar ortaya çıkabiliyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen sosyal medya platformu TikTok bu konuda en büyük tartışmalara sahip. ABD’de yaşayan 12 yaşındaki bir çocuk platformda yer alan meydan okumaya katıldı. Ancak bu onun hayatına mal oldu. Challenge olarak bilinen meydan okumalar özellikle gençler arasında çok popüler.

TikTok videosu ölümle burun buruna getirebiliyor

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan Joshua Haileyesus 12 yaşında bir çocuk. Diğer çocuklar gibi onun da TikTok platformunda challenge aktivitelerine katıldığı ifade ediliyor. Gelen son detaylara göre bu çocuk yeni bir tür challange katılımı yaptı. Buradaki meydan okuma ise insanların kendisini uzun bir süre nefessiz bırakması.

Joshua Haileyesus

12 yaşındaki bu çocuk kendisine uzun bir süre nefessiz bıraktı. Bunun sonucunda beyin ölümü gerçekleşti. Uzun bir süre boyunca nefessiz kalması bilincini hızlı bir şekilde kaybetmesine neden oldu. Onu hastaneye kandırmalarına rağmen ne yazık ki çok geçti. Beyin ölümü çoktan gerçekleşmişti. Bu durum ailesinde adeta yıkıma neden oldu.

TikTok konuyla ilgili açıklama yaptı

Ortaya çıkan bu tür durumlar gerçekten de sosyal medya platformlarını tartışmaya açıyor. Bu alanda özellikle TikTok gibi platformlar çok fazla gündeme geliyor. Hatırlayacağınız üzere yine geçtiğimiz günlerde bir genç elinde silahla TikTok videosu çekmişti. Bu olay yine ölümle sonuçlandı.

Sosyal medya platformlarının neden olduğu ölümlere bakıldığında TikTok ilk sırada diyebiliriz. Şirket tarafından yapılan açıklamada kullanıcı güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğu ifade edildi. Peki siz TikTok platformunda çekilen videolar hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> TikTok Grup Sohbeti Özelliği Tanıtacak, Peki İstatistikleri Biliyor Musunuz?

>> TikTok, Dünya Yaban Hayatı Günü ’nde Afrika’daki yaban hayatın korunmasına dikkat çekiyor