Milyonlarca Clubhouse Kullanıcısının Kişisel Bilgileri Sızdırıldı, Tehlikede Olabilirsiniz

LinkedIn Clubhouse özelliği

Clubhouse kullanıyorsanız dikkatli olun. Zira 1.3 milyon kullanıcıya ait pek çok bilginin sızdırıldığı ve hacker forumlarında ücretsiz paylaşıldığı konuşuluyor.

Milyonlarca Clubhouse kullanıcısının kişisel bilgileri sızdırıldı. Mashable’da yer verilen bilgilerde, platformu kullanan 1.3 milyon kullanıcının isim, sosyal medya adresi, takipçi sayısı, davet gönderen ismi ve fotoğraflar gibi kişisel bilgileri sızdırıldı.

Hatırlarsanız yakın zamanda da Facebook ve Linkedin gibi platformlarda ciddi sızıntılar meydana gelmiş, elde edilen bilgilerin korsanlar tarafından parayla satıldığı belirtilmişti. Clubhouse’ta ise parayla satış söz konusu değil. Sızdırılan bilgilerin hacker forumlarından ücretsiz olarak dağıtıldığı ifade ediliyor.

Konu hakkında Clubhouse’un Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı ve saldırı ya da sızıntı gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi. Açıklamanın devamında ise şu detaylara yer verildi:

“Elde edildiği söylenen veriler, uygulamadaki herkese açık profil bilgileridir ve uygulamaya sahip olan ya da API’mize bakan herkes de bu verileri zaten görebilir.”

Milyonlarca Clubhouse Kullanıcısının Kişisel Bilgileri Sızdırıldı, Tehlikede Olabilirsiniz

Yine de burada dikkat çekici olan, milyonlarca kullanıcıya ait pek çok bilginin artık topluca görülebilir olduğu. Yani tek tek kullanıcıları kontrol ederek herkese açık bilgileri toplamaktansa, tüm bilgilerin bir arada erişilebilir olması da korkutucu aslında.

Bu arada uzmanlar, özellikle Facebook üzerinde paylaşılan sahte reklamlara da dikkat çekiyor. Clubhouse görünümlü bu sahte reklamlar aracılığıyla da kullanıcıların cihazlarına zararlı dosyalar yüklenebiliyor ve bilgi hırsızlığından fidye sürecine kadar pek çok can sıkıcı sonuçla karşılaşılabiliyor.

Milyonlarca Clubhouse Kullanıcısının Kişisel Bilgileri Sızdırıldı, Tehlikede Olabilirsiniz

Clubhouse nedir?

Clubhouse, Alpha Exploration tarafından geliştirilen bir sosyal medya uygulaması. Şu an iOS platformunda aktif olan uygulama, davetiye usulüyle üye kabulü sağlıyor ve bu platformda sesli görüşmelerin gerçekleştirildiği sohbet odaları mevcut.

Yayınlanalı kısa süre olmasına rağmen ciddi bir kitle elde eden uygulama, aynı zamanda tartışmaların da odak noktasında bulunuyor. Taciz ve ırkçılık gibi konular sebebiyle uygulamanın Umman, Ürdün ve Çin gibi ülkelerde çeşitli yaptırımlara maruz kaldığını söylemeliyiz.

Uygulamanın yakın bir zamanda Android’te de kullanılabilir olması bekleniyor. Şirket, bunun için kısa süre önce bir Android yazılım geliştiricisini ekibe dahil ettiğini duyurmuştu.

Öte yandan Facebook ve Twitter başta olmak üzere, pek çok şirketin de Clubhouse benzeri bir servis için çalışmalarda bulunduğu ifade ediliyor.

>> Elon Musk’tan Şimdi de Cyberpunk’a Güzelleme Geldi, Twitter İkiye Bölündü