Mass Effect Düşük fps Sorunu Dizüstü Bilgisayarda Nasıl Çözülür?

Mass Effect Legendary Edition’ın düşük fps porblemi çoğu zaman dahili grafik çipinden kaynaklanıyor

Yenlinen haliyle Mass Effect Legendary Edition özellikle dizüstü bilgisayarlarda düşük fps sorununa yol açıyor. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız çözümü için haberimizi okumanızı öneriyoruz.

Bu ay içinde karşımıza çıkan Mass Effect Legendary Edition yüksek sistem gereksinimi talep etmiyor. Bu özelliğiyle çok sayıda oyun sever oyunu bilgisayarlarında oynamayı istiyor. Ne var ki bazı oyuncuların bu oyunu dizüstü bilgisayarlarında akıcı oynamakta zorlandığı ortaya çıktı. Çok sayıda oyuncunun tekrar bu uzay macerasını yaşamak istediği bir gerçek. Bununla birlikte oyun grafiklerinin güzelliği ile birlikte performansıyla da takdir topladı. Lakin bazı dizüstü bilgisayarlarda oyun olması gerektiği kadar iyi performans göstermiyor.

Örneğin Nvidia’nın RTX 3070 ekran kartını taşıyan bir dizüstü bilgisayarın bu oyunda bir sorun yaşamasını beklemezsiniz. Bunun yanında oyunun GTX 1660 Ti kullanan bir dizüstü bilgisayarda da makul bir performans ile çalışması gerek. İlk etapta oyun bu iki ekran kartında da 20 fps’nin altına inen performanslar gösterebiliyor. Bu durum tabii ki donanım yetersizliğinden kaynaklanmıyor. Bu yüzden bu düşük performans sorununun çözümüne bakalım.

10 – 16 Mayıs Haftası birçok önemli oyun piyasada olacak

Mass Effect Legendary Edition’ın düşük fps porblemi çoğu zaman dahili grafik çipinden kaynaklanıyor

Bu performanslı ekran kartlarının oyunda yetersiz performans göstermesinin oldukça basit bir sebebi var. Oyun çalışırken otomatik olarak işlemcide bulunan grafik çipinden harici ekran kartına geçilir. Bu sayede de oyunlarda gerekli performansı alırsınız. Ne var ki Mass Effect Legendary Edition’da bu her zaman gerçekleşmiyor. Bu yüzden de oyunda yetersiz bir performans karşınıza çıkıyor.

Bu sorunun çözümü ise gayet basit. İlk olarak masaüstüne sağ tıklayarak Nvidia Denetim Masası’nı açmanız gerekiyor. Bu uygulama içindeki ayarlardan “Tercih Edilen Grafik İşlemcisi” seçeneğini bulmalısınız. Bundan sonra yapmanız gereken “Yüksek Performans” seçeneğini işaretlemelisiniz. Genelde bu ayar varsayılan olarak “Otomatik Seç” olarak gelir.

Bu ayarlamaları yaptığınızda oyun için çok daha makul performans aldığınızı göreceksiniz. Örnek verdiğimiz GTX 1660 Ti’da bu ayardan sonra oyun 116 fps’ye kadar çıkmayı başardı. RTX 3070 kullanan cihazda ise maksimum fps 173’leri gördü. GTX 1660 Ti için en düşük fps değeri 60 oldu. Bu sayı RTX 3070 içinse 114’den aşağı inmedi. Ayrıca bu sorun muhtemelen sürücü güncellemeleriyle yakın gelecekte de tamamen çözülecektir.

Diğer haberler:

>> Uncharted 4 PC ‘ye Geliyor, Peki Ama Ne Zaman?

>> BlizzCon 2021 İptal Edildi! Peki BlizzCon 2022 Gerçekleştirilecek Mi?