Google Haritalar Restoranlara Varış Zamanınızı Bildirecek: Sipariş Teslimatı Artık Çok Daha Hızlı Olacak

Google Haritalar restoranlara varış

Google Haritalar restoranlara varış zamanı ile ilgili önemli bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma sonucunda zaman tasarrufu sağlanması amaçlanıyor. Hadi gelin yeni uygulama ile ilgili merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük platformlarından bir tanesi olan Google çeşitli uygulamalara sahip. Bunlar içerisinde Google dökümanlar ya da haritalar gibi uygulamalar yer alıyor. Özellikle haritalar uygulaması bazen can kurtarıcı olabiliyor. Gideceğiniz yerin nerede olduğunu ve nasıl ulaşacağınızı gösteren haritalar uygulaması büyük kolaylık sağlıyor.

Google her ne kadar haritalar uygulaması ile ilgili birçok çalışma yapsa bile yine de yeterli görmüyor. Bugünlerde yeni bir sistem daha deneniyor. Bu sistem ile birlikte kullanıcılar bir yere giderken tahmini varış zamanları karşı tarafa bildiriliyor. Böylece çok daha hızlı bir şekilde sipariş alınabiliyor.

Google haritalar restoranlara varış saatlerini butonla gösterecek

Google tarafından geliştirilen yeni haritalar uygulaması ile birlikte restoranlar sizin ne zaman geleceğinizden haberdar olacak. Bunu kısa bir örnekle anlatalım. Mesela herhangi bir işletmede teslim alacağınız ürün olduğunu varsayalım. Google haritalar üzerinden bir buton göndererek karşı tarafın sizin ne zaman varacağınızı görmesini sağlayabilirsiniz.

Google Haritalar restoranlara varış

Böylece hiç beklemeden gittiğiniz yerde siparişinizi teslim alabilirsiniz. Bunun çok ciddi bir kolaylık sağlayacağı tahmin ediliyor. Özellikle zaman konusunda problem yaşayanlar bu özelliği kullanabilir. Muhtemelen restoranlar bu özelliği diğerlerine göre çok daha fazla tercih edecek. Böylece müşteriler yemekleri soğumadan siparişlerini alabilecek.

Google haritalar yeni özelliği henüz geliştirme aşamasında

Bu özellik şu an için geliştiriciler tarafından hazırlanıyor. Sadece kod satırı olarak yer alan bu özellik kullanıcılara dağıtılmadı. Gizlilik sağlanması için yeni bazı eklemeler yapılıyor. Muhtevanın kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara gönderilmeye başlanacak.

Bu tür uygulamalar ile birlikte Google haritalar gerçek hayata çok daha entegre olabilecek. Eğer şirket yıl içerisinde böyle bir özelliği başlatırsa restoranlar ve müşteriler büyük kolaylık kazanacak. Peki siz yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> İtalya, Google İçin Büyük Bir Cezayı Karara Bağladı: 100 Milyon Avro

>> Google Haritalar Rusya’daki Yolu Önermekten Vazgeçti İşte Nedeni