Müjde: Apple iOS 15.3 Geldi! Şikayet Edilen Büyük Sorun Ortadan Kaldırılıyor

Apple’ın yeni iOS 15.3 güncellemesi yayınlandı. Bu güncelleme, cihazlarda performans artışı sağlarken, son dönemde güvenlik tarafında ortaya çıkan ciddi sıkıntıları da ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Apple, iPhone ve iPad kullanıcıları için iOS 15.3 ve iPadOS 15.3 yazılım güncellemelerini hazırladı. Bu güncellemeler, cihazlarınızın daha iyi çalışması ve güvenlik sorunlarının ortadan kaldırılması için hareket ediyor. “Peki konu neydi?” diye merak ediyorsanız, kısaca özetleyelim…

iOS 15.3, güvenlik açığını kapatıyor, performansı artırıyor

Bir süre önce indirilmeye sunulan iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 yazılım güncellemeleri, bazı yeni özellikler ve cihazların çalışması tarafında performans artışları sunuyordu, ama özellikle Safari tarafında oluşan güvenlik açığı, milyonlarca kullanıcıyı zor durumda bırakmış olabilir.

Güvenlik açığı neticesinde, cihazlarında Safari tarayıcıları kullanan teknoloji severlerin (Ki Apple diğer tarayıcıları kullanmanızı istemiyor) internetteki gezintilerinin kayıtlarının izinsiz olarak başka kişilerin eline geçebileceği ortaya çıkmıştı.

Müjde: Apple iOS 15.3 Geldi! Şikayet Edilen Büyük Sorun Ortadan Kaldırılıyor

Diyelim ki Facebook, Twitter ve Instagram’da vakit geçiriyorsunuz. Bu güvenlik açığı sayesinde de yetkisiz kişiler, sizin bu sitelere hangi saatlerde giriş yaptığınızı, ne kadar süre geçirdiğinizi ve hangi tıklamaları gerçekleştirdiğinizi öğrenebiliyor. Bunun sonucunda da kişisel bilgilerinizden reklam detaylarına kadar pek çok noktada kullanabiliyor. Eğer mail hesaplarınız açık ise, kullanıcı bilgilerinizin dahi izinsiz paylaşımı söz konusu olabiliyor.

Belirtilenlere göre bu güvenlik açığı, 28 Kasım itibarıyla ortaya çıkarılmış.

İşte Apple’ın yayınladığı iOS 15.3 ve iPadOS 15.3 güncellemeleriyle bu sorunların ortadan kaldırıldığı ve güvenli kullanımın tekrar mümkün olduğu belirtiliyor. Yani Safari kullanırken korkmaya gerek yok diyebiliriz.

Apple, çalışanlarından hatırlatma dozu aşısı olmalarını istiyor

The Verge’te yer verilen bilgilere göre Apple, çalışanlarına yeni bir e-mail göndererek, herkesin kovid hatırlatma dozu aşısını yaptırmasını istedi. Bildiğiniz gibi bu doz, yakın zamanda ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyada etkisini gösteren omicron varyantına karşı korunabilmek için önemli. Omicron, şu an en güncel varyant ve önceki varyantlara kıyasla çok hızlı bulaşabiliyor. Dolayısıyla şirket, hem ofis hem de mağazalarda çalışan personeli için hatırlatma dozunun yapılmasını talep ediyor.

İlgili Haberler:

>> Şansa Bakın: Piyango Büyük İkramiyesi Kazandığını Spam E-Mail İle Öğrendi!