Apple iPhone 14 Serisi, Kullanıcıları Mutlu Edecek Bir Detayla Gelebilir!

Haftalık Akıllı Telefon Haberleri

Apple iPhone 14 serisi, çipsetinden ekran detaylarına kadar üst seviye özelliklere sahip olacaktır. Bir beklenti de güçlü pil ve hızlı şarj tarafında!

Apple, her yeni iPhone modelinde “pil” detayında da geliştirmeler yapıyor. Hem kapasite arttırımına gidiyor hem de daha az güç tüketimi için çeşitli teknik ve yazılımsal düzenlemeler yapıyor. Örneğin iPhone 13 Pro’da 4352mAh pil var. iPhone 12 Pro Max’te ise, 3687mAh pil vardı. Yani %18’lik bir kapasite artışı söz konusu. Öte yandan PhoneArena sitesi, iPhone 13 Pro Max için pil testleri gerçekleştirmiş ve tek şarj ile yaklaşık 19 saat boyunca kullanılabileceğini belirtmişti. Peki pil kapasitesindeki ve toplam kullanım süresindeki artışlar, iPhone 14 ailesinde de devam edecek midir? Uzmanlar, bu sorulara “muhtemelen” cevabını veriyor.

Tayvan’daki Economic Daily News’in belirttiğine göre Apple, iPhone 14 ailesi için 5G yongaları hazırlıyor ve bu sebeple de cihazlarda çeşitli güncellemeler yapması gerekecek. Haliyle daha fazla güç ihtiyacı oluşacağı için pil kapasitesinde de yükseltmelerin olması çok büyük ihtimal.

Beklentiler, 5nm üretim süreciyle hazırlanan yonga setlerinin yüksek performans sunarken aynı zamanda düşük güç tüketimi performansı göstermesi yönünde. Öyle ya, çok güçlü bir telefonunuz varsa, tüm özelliklerini rahatlıkla kullanmak istersiniz. Bunun için de güçlü bir pil çok önemlidir. Aksi durumda, güç tasarruf modu gibi detaylar aktifleştirildiğinde, cihazın sunduğu maksimum performanstan mahrum kalırsınız. Bunu da kimse istemez açıkçası.

Apple iPhone 14 Serisi, Kullanıcıları Mutlu Edecek Bir Detayla Gelebilir!

Apple’ın iPhone 14 ailesi için üzerinde durması gereken bir diğer konu ise, pil şarj hızı. Çünkü pek çok üretici, 100w’ın üzerinde kablolu hızlı şarj desteğini sunmaya başladı bile!

Şu an güncel akıllı telefonlara baktığımızda, 100w değeri üzerinde kablolu hızlı şarj özelliği sunan üreticiler var. Örneğin Xiaomi, 11T Pro isimli akıllı telefon modelinde 120W Xiaomi HyperCharge hızlı şarj özelliğini de sunuyor. Bu teknoloji, kullanııclara telefonlarını yalnızca 17 dakikada tamamen şarj etme imkânı veriyor ve bunu güvenli bir şekilde yapıyor. En azından belirtilenler bu yönde. Öte yandan, Vivo gibi üreticiler de 120w hızlı şarj desteğini sunmaya başladı.

Biraz daha büyük isimlere baktığımızda ise, bu kadar da yüksek sonuçlar yok. Örneğin Güney Koreli Samsung, yakın zamanda tanıttığı yeni amiral gemisi akıllı telefon ailesi Galaxy S22 için 45w kablolu hızlı şarj özelliğini sunmuştu.

Baktığımızda, Xiaomi’nin sunduğu ile kıyasladığımızda pek yüksek değil, ama iPhone 13 ailesine kıyasla daha iyi en azından. Çünkü iPhone 13 ailesinde de kablolu olarak 27w hızlı şarj sunuluyordu. Yani kısacası, iPhone 14’te, hızlı şarj tarafında da daha iyi seviyelerin olması gerekiyor, bu yönde beklentiler var.

İlgili Haberler

>> Apple Store ‘da Silahlı Soygun!