Yeni iPhone SE 2022 ‘nin RAM Kapasitesi Belli oldu!

Apple, bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği özel etkinliğinde yeni akıllı telefonu iPhone SE 2022 ‘yi de görücüye çıkarmıştı. Ufak boyutları ve diğer güncel iPhone’lara kıyasla daha uygun fiyatıyla dikkat çeken ürün, aynı zamanda selefine kıyasla ciddi performans artışı da sunuyor. İşte detaylar.

iPhone SE 2022 ya da diğer adıyla 3. nesil iPhone SE 2022, uzun süredir söylentilere konu olan bir telefondu ve nihayet resmiyet kazandı. 4.7 inç ekrana ve Apple A15 Bionic işlemcisine sahip olan ürün, böylece kullanıcılara iki dikkat çekici detay sunuyor:

1. Ufak boyutlarda olduğu için tek elde rahatlıkla kullanılabiliyor. Hele de pazardaki 6 inç üzeri ekran boyutlarına sahip telefonlarla kıyaslandığında.

2. A15 Bionic, Apple’ın iPhone 13 serisi telefonlarında da yer verdiği işlemcisi ve an itibarıyla en güçlü mobil işlemcilerden bir tanesi. Dolayısıyla hem oyun hem de uygulama çalıştırmada yüksek performans sunabiliyor.

Yeni iPhone SE 2022 'nin RAM Kapasitesi Belli oldu!

iPhone SE 2022 ‘nin RAM kapasitesi ve önceki modele kıyasla kapasite artış yüzdesi belli oldu

Bildiğiniz gibi Apple, yeni telefon ve tablet modellerini tanıtırken genellikle RAM ve pil kapasiteleri gibi detaylardan pek söz etmez. Bu tip detaylar, bazı teknoloji tutkunlarının araştırmaları sonucunda ortaya çıkarılır ve bu sayede diğer modellerle daha rahat kıyaslamalar yapılabilir.

PhoneArena sitesindeki bilgilere göre iPhone SE 2022 modelinde 4GB RAM kapasitesi bulunuyor. Bu, şu an orta seviye Android cihazlarda bulunan ve çoğu kullanıcı için pek de yüksek görünmeyen bir değer. Ama öte yandan Apple, sizin de bildiğiniz gibi yazılımsal optimizasyon sayesinde donanımsal kaynakların daha verimli kullanılabilmesini sağlayabiliyor. Yani RAM değeri o kadar da korkutucu değil.

2020 yılında satışa sunulan SE modelinde 3GB RAM faktörü bulunuyordu, bu yeni modelde ise 4GB RAM var. Yani 2 senede %33’lük bir kapasite artışı söz konusu.

iPhone SE 2022, Türkiye çıkış tarihi ve fiyatları

Telefon, Türkiye’de 18 Mart itibarıyla ön siparişe sunulacak. Satışa çıkış tarihi ise, 25 Mart.

iPhone SE 2022 ‘nin Türkiye’deki başlangıç satış fiyatı, 10.999 TL olarak belirlendi. Bu fiyat, telefonun 64GB depolamalı versiyonunu temsil ediyor. Buna ek olarak 128 ve 256GB depolamalı seçenekler de var. Onların fiyatlarını da paylaşmak gerekirse…

128GB versiyonun fiyatı, 11.899 TL.
256GB versiyonun fiyatı, 13.699 TL.

İlgili Haberler

>> Samsung Galaxy A73 İncecik Çerçeveler İle Görüldü: İşte O Tasarım!