WhatsApp ‘tan Eski iPhone Kullanıcılarını Endişelendiren Haber

WhatsApp gizlilik özelliklerini

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir açıklama yaptı ve bazı eski iPhone modellerine artık destek verilmeyeceğini duyurdu. Eğer bu modellerden bir tanesine sahipseniz, belki de artık telefonunuzu yenilemenin vakti gelmiştir, ne dersiniz?

WhatsApp, önümüzdeki ekim ayından itibaren bazı eski iPhone modellerine destek vermeyi kesecek ve yazılımsal destek olmadığı için de uygulama kullanılamayacak. Eğer eski bir iPhone telefonunuz varsa ve bu telefonda iOS 10 ya da iOS 11 işletim sistemi sürümü varsa, sizin için yolun sonu görünüyor diyebiliriz.

Hangi telefon modelleri mi? Örneğin, iPhone 5 ya da iPhone 5c kullanıyorsanız, yakın zamanda bu telefonlara verilen resmi destek ve dolayısıyla güncellemeler bitirilecek.
iPhone 5S, iPhone 6 ya da iPhone 6S telefonunuz varsa, bir süre daha WhatsApp kullanabileceksiniz.

WhatsApp Help Center’daki bilgilere göre platform, iOS 12 ve sonrasında çıkmış yeni işletim sistem sürümlerine destek vermeyi sürdürecek. Yine de, iOS 12 versiyonlu iPhone’u olanların da ufaktan vedaya hazırlanmaları gerektiğini ifade etmekte yarar var. Çünkü bir süre sonra da sıra onlara gelecek.

Eğer telefonunuzu güncellemeyi düşünmüyor, ama bir yandan da popüler bir mesajlaşma uygulaması kullanmak istiyorsanız, WhatsApp yerine farklı alternatiflere yönelmeniz gerekecek. Bu bağlamda Apple AppStore’da pek çok uygulama bulabilirsiniz.

whatsapp iphone
WhatsApp iPhone

WhatsApp için son dönemde güzel güncellemeler geliyor

– WhatsApp, yakın zamanda web linklerinin ön izlemelerini daha zengin bir sunumla kullanıcılara sunacak. Şu an iOS’ta durum çubuğunda link paylaşabiliyorsunuz, ama sadece linkin kendisi görünüyor. Ne bir görsel ne de ekstra yazılı bir detay görülüyor. Android tarafında ise, ön izleme özelliği var, ama yeni güncellemeyle daha iyi bir duruma gelmesi muhtemel.

– Eskiden WhatsApp üzerinden 100MB’a kadar dosya paylaşımı yapılabiliyordu. Yeni güncelleme sonrasında ise, artık 2GB boyuta kadar dosya paylaşımını, hem de uçtan uca şifreleme özelliğiyle gerçekleştirebilirsiniz.

– Bir grup oluştururken en fazla 256 kişiye kadar limit vardı. Yeni güncelleme sonrasında yeni üst sınır olarak 512 kişi belirlendi. Öte yandan, kurumsal sohbetler ya da özel sohbetleriniz için “sohbet filtreleme” özelliği de yolda. Böylece favori sohbetlerinizi ön planda tutabileceksiniz.

İlgili Haberler

>> Xiaomi’den Konuşma Bozukluğu Olan Kişilere Yardım