NASA ve Çin Arasında Ay Savaşları Başlıyor

Astronotlar Artemis görevi

NASA ve Çin arasında yeni bir savaş başlıyor. Peki ikili tam olarak ne istiyor? Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Çin dünyanın en büyük uzay programlarından bir tanesini başlatıyor. Üstelik bu yeni uzay programı ilginç bir döneme denk geliyor. NASA şu sıralar Artemis uzay programı ile birlikte kalıcı olarak Ay’a yerleşmeyi planlıyor. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacak.

NASA tarafından başlatılmak istenen program neredeyse yarıda kesildi. Yaşanan çeşitli teknik aksaklıklar nedeniyle fırlatma daha sonradan yapılacak. Aksi halde programın tamamı tehlikeye düşebilirdi. Ancak işin daha tuhaf tarafı ise Çin ile alakalı.

NASA ve Çin arasında rekabet devam ediyor

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Çin büyük bir uzay programı başlatıyor. Bu program Ay ile alakalı olacak. Çin ulusal uzay ajansı 10 yıllık bir plan hazırladı ve bu doğrultuda çalışmalarını devam ettirecek. Programa baktığımızda ABD ile ciddi bir rekabetinin olacağını görüyoruz.

NASA ve Çin arasında

Çin tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Ay yüzeyinde ilginç bir materyal keşfedildi. Bu materyal Changesite-(Y) olarak adlandırılıyor. Bu yeni materyal enerji ihtiyacını karşılayabilecek maddelere sahip. Helyum-3 içeren bu madde ilerde uzay araçlarında yakıt olarak kullanılacak.

Geleceğin enerji savaşları Ay’da başlayabilir

Gelecekte tüm dünyada ciddi bir enerji savaşı başlayabilir. Her ülke ve kuruluş yeni bir çare arıyor. Bazı ülkeler bu konuda daha çok yeni teknolojilere yer veriyor. Hidrojen içerikli nükleer yakıtlar da bir çare olarak görülüyor. NASA ve Çin arasında yoğun bir mücadele var.

Önümüzdeki yıllarda helyum-3 ciddi bir öneme sahip olacak. Bu materyal sayesinde enerji problemi önemli ölçüde azabilir. Ay yüzeyinde bulunan bu madde oldukça bol diyebiliriz. Ancak ne ölçüde kullanılabilir olduğu henüz kesin değil. Peki siz NASA ve Çin arasında yaşanan bu mücadele hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> NASA Lazerli Dosya İletimi Sağlayacak: Devrim Gibi Teknoloji

>> NASA Ay Projesi Jeff Bezos Dayağı Yedi: Blue Origin Pes Etmiyor