Apple Tarih Verdi: 2024 Yılında Geliyor!

Apple

Apple USB-C girişine sahip iPhone modelleri için çalışmalara başladı. İddialara göre 2024’ten itibaren USB-C girişine sahip iPhone’lar gelecek.

Bir süredir iPhone 14 serisinin Type-C girişi ile geleceğine dair sızıntılar mevcuttu. Fakat ne yazık ki beklendiği gibi olmadı ve iPhone 14 serisi ile gelen tüm modeller Apple’ın yıllardır kullandığı Lightning girişinden yararlandı. Fakat genel olarak Apple’ın Type-C girişi konusunda ısrarcı olduğunu biliyoruz. Hatta önümüzdeki yıllarda tanıtılması beklenen iPhone modellerinin portsuz bir yapıya sahip olacağı da iddia edilmişti. Yani kullanıcılar uzun süredir Type-C girişi istiyorken, Apple’ın yeni modellerinde Lightning girişinden de vazgeçeceği iddia edilmişti. Henüz bu konu hakkında bir kesinlik olmasa da iPh­one 15 serisinde Type-C girişinin kullanılacağına dair bazı sızıntılar. gerçekleşti. Fakat yabancı kaynaklarda hala iPhone 15 modelinin portsuz bir yapıya sahip olacağına dair de iddialar mevcuttu.

Apple Tarih Verdi: 2024 Yılında Geliyor!

Sonunda 2024 yılında üretilecek olan iPhone modellerinin USB-C girişine sahip olması için çalışmaların başlanacağına dair sızıntılar ortaya çıktı. Bazı kaynaklara göre Ap­ple, farklı pazarlara özel iPhone modelleri üretecekti. Yani ABD’de piyasaya sürülen iPhone modellerin Lightning girişine sahip olacaktı. Bazı kaynaklara göre ise yine ABD’de üretilecek olan iPhone modellerinin portsuz yapıya sahip olacağı iddia ediliyordu. Diğer ülkelerde satışa sunulacak olan iPhone modellerinde ise AB’nin ortak mevzuatına göre USB-C girişi yer alacaktı.

USB-C iPhone

Fakat müjde tüm kullanıcıları ilgilendiriyor. Çünkü iddialara göre tüm pazarlarda USB-C girişli iPhone modelleri üretilecek. Fakat ne yazık ki tarih yakın değil. Yani 2023 yılında piyasaya sürülecek iPhone 15 modellerinde yine Lightning girişenden söz edeceğiz. Fakat 2024 yılında satışa sunulacak olan iPhone 16 modelleri için Type-C girişinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. AB’nin evrensellik mevzuatı, Apple’ı bu hususta zorlamış olacak ki 2024 yılı için USB-C girişlerinin neredeyse kesinleştiğini belirtelim. Özellikle evrensellik konusunda Ap­ple’ın zorlandığını biliyoruz. Bu yüzden serinin yeni modeli USB-C girişine sahip olabilir. Önümüzdeki günlerde iPhone 15 hakkında yeni detaylar ortaya çıkacaktır. Takipte kalın.

İlgili Haberler

>> Galaxy S23 Ön Sipariş Posteri ve Detayları