Poco X5 5G Yolda: Tam Bir Oyun Canavarı!

En İyi 5G Telefonlar

Poco X5 5G modeli bazı sertifikasyon kuruluşlarının web sitelerinde görüldü. İşte ülkemizde de satışa sunulması beklenen fiyat performans odaklı yeni model hakkında tüm detaylar.

Bildiğiniz üzere Poco X serisi, ülkemizde en çok tercih edilen akıllı telefon modelleri arasında yer alıyor. Özellikle Poco X4 ve Poco X4 GT modelleri, hem uygun fiyatlı akıllı telefon modeli olduğu için, hem de performans odaklı olduğu için adından sıklıkla söz ettirmeyi başarıyor. Yakın zamanda X5 serinin 5G desteği ile geleceğine dair sızıntılar ortaya çıkmıştı. Sonunda yeni model hakkında yeni özellikler ortaya çıktı. 5G desteğine sahip olacağı kesinleşen Poco X5 5G modelinin ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor. Aynı zamanda artık çoğu sertifikasyon sitelerinde görüldüğü için, önümüzdeki haftalarda tanıtılması bekleniyor. Orta segmentin üst basamaklarına hitap eden 5G destekli bir modele göre uygun fiyata da sunulması bekleniyor. İşte FCC ve BIS sertifikasyon kuruluşlarının web sitesinde görülen yeni model hakkında ortaya çıkan tüm detaylar.

Poco X5 5G Yolda: Tam Bir Oyun Canavarı!

22101320G model numarası ile ortaya çıkan modelin sunacağı teknik özelliklere ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İddialara göre Poco X5 5G, 4.900 mAh kapasitesine sahip devasa pil kapasitesi ile karşımıza çıkacak. Tabi ki bu bilgi, sertifikasyon kuruluşundan geldiği için, söz konusu modelin 5.000 mAh’lik bir pile ile geleceği söyleniyor. Ayrıca cihazın ekran ve yonga seti tarafında sunacağı özellikler hakkında da sızıntılar olduğu görüyoruz.

Poco X5 5G

İddialara göre Poco X5 5G modeli, Android 13 işletim sistemine ve MIUI 14 arayüzüne sahip olacak. Bununla beraber ekran tarafında 120 Hz tazeleme oranına sahip IPS LCD paneli kullanılacağı da ortaya çıkmış durumda. Her ne kadar 120 Hz tazeleme oranına sahip bir panel avantaj gibi gözükse de, IPS LCD panele sahip olmasının, rakiplerine göre dezavantajlı olacağını öngörüyoruz. Fakat söz konusu model, uygun fiyata satışa sunulan performans odaklı akıllı telefonlar arasında yer alacağı için, maliyetten kısılmak amacı ile IPC LCD panel kullanılması, fiyatının düşmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

İlgili Haberler

>> Samsung Galaxy F04s Yolda: Ucuzun da Ucuzu!