Xiaomi 14 Serisi Yeni İsmi İle Onaylandı: Yakında Geliyor!

Xiaomi telefonlarda karanlık

Xiaomi 14 serisi, yenilenmiş ismi ve güçlü özellikleri ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İşte yeni seri hakkında tüm ayrıntılar.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yılın son günlerinde Xiaomi 12 serisi tanıtılmıştı. Geçtiğimiz aylarda ise Xiaomi 12 ve 12 Pro modellerinin Türkiye’ye giriş yaptığını belirtelim. Fiyat tarafında Xiaomi 12, 21.000 TL’lik bir fiyat etiketi sunarken, serinin Pro modelinde ise 25.000 TL‘lik bir fiyat bulunuyor. Serinin Ultra modelinin kamera odaklı olduğunu zaten biliyoruz. Aynı zamanda kamera tarafında Leica aile işbirliği yapması da kullanıcıları heyecanlandırmıştı. Geçtiğimiz aylarda ise Xiaomi 12S serisi de gündeme bomba gibi düşmüştü. Özellikle serinin Ultra modelinin bir hayli ilgi gördüğünü belirtelim.

Önümüzdeki günlerde Xiaomi 13 serisinin tanıtılması bekleniyordu. Fakat işler beklendiği gibi gitmedi. İddia edilen bilgilere göre Xiaomi, 13 serisi yerine 14 serisi ile karşımıza çıkacak. Yani yakında tanıtılması beklenen Xiaomi’nin iki yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 14 ve 14 Pro isimlerine sahip olacak. İşte ortaya çıkan tüm ayrıntılar.

Xiaomi 14 Serisi Yeni İsmi İle Onaylandı: Yakında Geliyor!

Xiaomi 14

Qualcomm tarafından geliştirilen en yeni ve en büyük Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine sahip olacak pazardaki ilk amiral gemisi modellerinden biri olarak karşımıza çıkacak olan Xiaomi 14 ve 14 Pro isimleri ile karşımıza çıkacağı kesinleşti. Ayrıca söz konusu serinin bizlere sunacağı özellikler ise rakiplerine kafa tutar nitelikte.

8 ve 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği ile gelecek olan serinin Pro modeli, 128/256/512 GB olmak üzere 3 farklı depolama alanı seçeneği ile geliyor. Ayrıca söz konusu modelin kamerası hakkında da ortaya çıkanlar mevcut. 50 MP ana kamera ile gelecek model, bunun yanında 50 MP ultra geniş açılı kamera ve 50 MP telefoto kamerası ile gelecek. Ön kameranın ise 32 MP çözünürlüğünde olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki günlerde söz konusu seri ile gelecek olan tüm özellikler hakkında daha fazla detay ortaya çıkacaktır. Ülkemizde de satışa sunulacak olan Xiaomi’nin en güçlü akıllı telefonları hakkında yeni gelişmelerden haberdar olabilmek için takipte kalın.