God of War Ragnarok, Zirveyi Sevdi! İşte Top 10 Oyunlar

Sony’nin popüler aksiyon macera oyunu God of War Ragnarok, geride bıraktığımız 2022 yılını zirvede tamamladı. Kratos ve oğlu Atreus’un maceraları, geçtiğimiz yılın en heyecan verici maceralarındandı.

God of War Ragnarok, geride bıraktığımız 2022 yılının son haftasında, Birleşik Krallık’ta en çok satılan oyun olarak zirvede yer aldı. Sony’nin PlayStation platformu için hazırlanan ve hem görsel kalitesi hem de oyun mekanikleriyle dikkat çeken oyun, rakiplerini geride bırakmayı başardı. Bunda, geçtiğimiz Noel döneminde oyunun bundle olarak PS5 konsoluyla satışa sunulmasının da payı büyük. Zaten Ragnarok, geçtiğimiz yıl en iyi çıkışı gerçekleştiren dört oyundan bir tanesi olmuştu.

God of War Ragnarok, 2022’yi zirvede tamamladı. İşte geçtiğimiz yılın son haftasında Birleşik Krallık’ta en çok satılan 10 oyun:

1. God of War: Ragnarok
2. FIFA 23
3. Mario Kart 8: Deluxe
4. Call of Duty: Modern Warfare 2
5. Pokémon Violet
6. Nintendo Switch Sports
7. Pokémon Scarlet
8. Animal Crossing: New Horizons
9. Minecraft (Switch)
10. Sonic Frontiers

Listeye baktığımızda, genellikle Nintendo oyunlarının fazlalığı dikkat çekiyor. Özellikle Mario ve Pokemon gibi markalar, hâlâ milyonlarca oyuncunun dikkatini çekiyor.

Multiplatform oyunlara göz attığımızda ise, FIFA 23 ve Call of Duty: Modern Warfare 2’yi görüyoruz. FIFA, bu sene açıkçası çok da ön planda değildi. CoD ise, bir yeniden yapım oyunuyla karşımıza çıktı. Her ne kadar etkileyici görselleri olsa da, senaryo modu tarafında çoğu oyuncudan geçer not alamadı. Öte yandan, online tarafta en çok oynanan FPS oyunlarından bir tanesi olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

God of War Ragnarok, Zirveyi Sevdi! İşte Top 10 Oyunlar

God of War Ragnarok, satışa sunulur sunulmaz rekor kırmıştı

Sony Santa Monica tarafından geliştirilen oyun, şimdiye kadar en hızlı satılan birinci parti PlayStation oyunu unvanına sahip. Öyle ki satışa sunulduğu ilk hafta itibarıyla 5 milyon kopyadan fazla satılmıştı. Umarız bu oyun, önümüzdeki dönemde PC platformu için de satışa sunulur.

Peki önceki rekor kime aitti diye merak ediyorsanız, onu da hatırlatalım. Sony’nin bir diğer başarılı oyunu Last of Us: Part II, üç günde 4 milyon adet satılmış ve büyük bir başarıya imza atmıştı.

İlgili Haberler

>> Apple Pil Değişim Ücretleri Yeni Yılda Ne Kadar Olacak?