Google, ChatGPT’ye Rakip Hazırlıyor! Microsoft da Harekete Geçti!

Sohbet robotu savaşı başlamak üzere! Önce OpenAI’dan ChatGPT hamlesi geldi. Ardından Microsoft’un ortaklık adımını gördük. Şimdi de Google’dan Bard hamlesi geliyor. Ve yine Microsoft, heyecan verici duyurular için harekete geçmeye hazırlanıyor.

OpenAI tarafından hazırlanan sohbet robotu ChatGPT, son dönemin en popüler konu başlıkları arasında yer alıyor. Ücretsiz olarak kayıt olup kullanabileceğiniz bu teknoloji, pek çok farklı dilde destek sunuyor. OpenAI, kısa süre önce bir duyuru daha gerçekleştirmiş ve aylık 20 dolar fiyat etiketine sahip Plus sürümün de yolda olduğunu bildirmişti. Haliyle bu versiyon, daha kapsamlı detaylar sunabilecek bir versiyon. Peki diğer şirketler ne yapıyor derseniz, görünüşe göre Google ve Microsoft da çoktan harekete geçmiş durumda.

Google, kendi sohbet robotu Bard ile boy göstermeye hazırlanıyor. Evet, şirketin ChatGPT’ye rakip olarak hazırladığı bu yeni ürün, şu an test aşamasında ve sadece sınırlı sayıdaki kullanıcı grubu tarafından deneyimlenebiliyor.

Google, ChatGPT'ye Rakip Hazırlıyor! Microsoft da Harekete Geçti!

Kullanıcıların sorularına gelişmiş cevaplar vermesi ve çözümler sunması amacıyla tasarlanan Bard, Google CEO’su Sundar Pichai’nin belirttiğine göre önümüzdeki haftalarda daha geniş bir kullanıcı kesimi tarafından deneyimlenebilecek. Sohbet robotunun yetenekleri an itibarıyla çok da bilinmiyor. Ürünün muhtemelen ücretsiz bir sürümü de olacaktır.

Pichai’ye göre bu yeni robot, 9 yaşındaki bir çocuğa NASA’nın James Webb uzay teleskobundan dünya üzerindeki en iyi futbolcuya kadar pek çok detayı, akıcı bir dille anlatabilecek.

Microsoft da kendi sohbet robotunu görücüye çıkarabilir! Sürpriz bir etkinlik duyurusu geldi!

ChatGPT’nin başarılı çıkışından bu yana Microsoft’un bu tip teknolojilere ilgisinin olduğu iyice açığa çıkmıştı. Görünüşe göre bu, yalnızca bir ilgiden ibaret olarak kalmayacak.

Firma, bugün Redmond’taki merkezinde özel bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinliğin odağında ChatGPT’ye yönelik hazırlacak bir rakip ürün olabilir. Microsoft CEO’su Satya Nadella, şu an gelişim aşamasında olan bir takım heyecan verici projeleri duyuracaklarını belirtiyor. Firma, yakın zamanda OpenAI firmasıyla olan ortaklığını genişletmek için 10 milyar dolarlık yatırım planlamıştı.

Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki OpenAI’ın hamleleriyle yeni bir heyecan bulutu oluşmuş durumda. Microsoft ve Google da bu süreçte geç kalmadan yol almak ve liderliği ele almak istiyor.

Yeni detaylar oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler

>> Samsung Galaxy S23 Rekor Kırdı! İşte Detaylar