Xiaomi ve Realme Canavar İşlemcili Telefonlar İle Geliyor!

Akıllı telefonlarda RAM önemi

Xiaomi ve Realme yakında tanıtılacak olan telefonlarıyla Qualcomm imzası taşıtan Snapdragon 7+ Gen 2 yongasına merhaba diyor. İşte orta segmentin üst basamaklarında karşımıza çıkacak olan modellerde sunulacak yeni modeller hakkında ortaya çıkan tüm ayrıntılar.

Bildiğiniz gibi Qulacomm tarafından Snapdragon 7+ Gen 2 yonga seti tanıtılmıştı. Söz konusu yonga setinin genel olarak orta segmentin üst basamaklarına hitap eden modellerde sunulacağını belirtelim. Çünkü Qualcomm’un yeni işlemcisi, amiral gemisi modellerde karşımıza çıkan yüksek teknoloji özellikleri dahi karşılayabilecek güce sahip bir işlemci olarak piyasaya sürüldü. Fakat tanıtım gerçekleştikten kısa bir süre sonra kullanıcıların aklında büyük bir soru işareti oluştu. Qualcomm’un Snapdragon 7+ Gen 2 yonga setini ilk hangi telefon kullanacak. Xiaomi ve Realme tarafından yakında piyasaya sürülecek olan orta segmentin üst başmaklarına hitap eden modellerde, yeni işlemcinin yer alacağını belirtelim. İşte ortaya çıkan tüm ayrıntılar.

Xiaomi ve Realme Canavar İşlemcili Telefonlar İle Geliyor!

Çin sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan gönderiye göre söz konusu iki markanın Snapdragon 7+ Gen 2 yonga setine sahip ilk modelleri belli oldu. Ortaya çıkan ilk ayrıntılara göre Xiaomi,’nin Redmi Note 12 Turbo modeli, söz konusu işlemciyi kullanacak olan ilk telefonu olacak. Realme tarafına baktığımızda ise GT Neo 5 SE modeli olduğunu görüyoruz. Genel olarak iki markanın da bu serilerini değerlendirdiğimizde genlikle uygun fiyata yüksek performans sunmayı amaçlayan akıllı telefon seirleri olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Qualcomm’un yeni işlemcisinin, Xiaomi ve Realme modellerinde performans olarak kendi fiyat segmentine göre en iyileri arasında bahsedilecek bir model olacağını tahmin ediyoruz. Aynı zamanda iki model hakkında ortaya çıkan teknik sızıntılar da mevcut.

Xiaomi ve Realme

İddialara göre Redmi Note 12 Turbo modeli, 23 Mart tarihinde Redmi Note 12 serisinin tanıtıldığı lansmanda karşımıza çıkacak. Yeni modelin FHD+ çözünürlüğüne sahip 6.67 inçlik bir ekran ele geleceği biliniyor. Ekran çözünürlüğü 1080p olarak model, 120 Hz tazeleme oranı ile karşımıza çıkacak

Realme GT Neo 5 SE modelinde ise 144 Hz tazeleme oranına sahip bir ekranın karşımıza çıkması bekleniyor. Aynı zamanda yeni Realme modelinin kameraları hakkında da ortaya çıkan sızıntılar bulunuyor. İddialara göre yeni model, 50 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP yardımcı lens ile gelecek. Önümüzdeki günlerde Xiaomi ve Realme modelleri hakkında daha fazla detay ortaya çıkacaktır. Yeni gelişmelerden haberdar olabilmek için takipte kalın.

İlgili Haberler

>> Araştırma: İyi Bir Uyku Alamazsak Neler Olur, Biliyor musunuz?