WhatsApp Gönderilen Mesajlar Düzenlenebilecek!

WhatsApp Yeni Özelliği

WhatsApp için yakıdan yayınlanması beklenen güncelleme ile gönderilen mesajlar sonradan düzenlenebilecek. İşte ortaya çıkan tüm detaylar.

WhatsApp’ta gönderilen mesajın düzenlenmediğini biliyoruz. Bazı uygulamalarda bu mümkün olsa da WhatsApp için henüz böyle bir çalışmanın olduğunu görmemiştik. Fakat ortaya çıkan detaylara göre Beta versiyonlarında WhatsApp için gönderilen mesajın düzenlenebileceği bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde bir kullanıcı gönderdiği mesajı daha sonrasında düzenleyebilecek. Fakat bu durumun suiistimal edilemeyeceğini belirtelim. Çünkü son kullanıcı, yani mesajın atıldığı kişi, düzenlendiğini görebilecek. İşte yakında hem Android hem de iOS için sunulacak olan yeni özellik hakkında ortaya çıkan tüm ayrıntılar.

WhatsApp Gönderilen Mesajlar Düzenlenebilecek!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Wh­atsApp, Android için yeni bir beta sürümü yayınladı – sürüm 2.23.10.13. Bu son güncelleme, belirli birkaç kullanıcıya gönderilen mesajları düzenleme yeteneği de dahil olmak üzere uygulamaya bazı yeni özellikler ve iyileştirmeler getiriyor. Bu güncellemede sunulan önemli bir özellik, kullanıcıların gönderilen mesajları düzenlemesine izin verecektir. Bu özellik, hataları düzeltebileceği veya yanlışlıkla gönderilmiş olabilecek anlaşılmaz mesajları açıklığa kavuşturabileceği için bir süredir WhatsApp kullanıcıları tarafından çok talep ediliyor.

WhatsApp

What­sApp iin sunulacak olan yeni özellik, kullanıcıların gönderilen bir mesaja dokunmasına ve üst menüden “Düzenle”yi seçmesine izin verecek. Daha sonra mesajda değişiklik yapabilirsiniz ve düzenlenen sürüm, orijinal mesajın tüm alıcıları tarafından görülebilir. Ancak, bu özelliğin bazı sınırlamaları vardır. Düzenlenen mesajlar, düzenlendiklerine dair bir bildirim göstermeye devam eder ve kullanıcının bir mesajı gönderildikten sonra ne kadar süreyle düzenleyebileceği konusunda bir zaman sınırı vardır. Mesaj düzenleme için mevcut zaman aşımı, gönderildikten sonra 15 dakikadır. Başka bir cihazdan gönderilen mesajlar düzenlenemez.

Siz düzenlerken, diğer kişilerin mesajınızın artık orijinal olmadığını bilmesini sağlamak için mesajınızın üzerinde düzenlenmiş bir başlık görünür. Wh­atsApp, gönderilen mesajları düzenleme özelliğini test ediyor. Bu özellik, yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilir görünüyor ve Wha­tsApp beta programına kayıtlı tüm kullanıcılar şu anda bu özelliği test edemiyor. Başka bir deyişle, kademeli bir sunum olacak. Pek çok kullanıcı tarafından memnuniyetle karşılanmasını beklediğimiz için, WhatsA­pp’ın kararlı sürümüne geçmesi çok uzun sürmeyecek. Önümüzdeki günlerde yeni özellik hakkında daha fazla detay ortaya çıkacaktır.

İlgili Haberler

>> Akıllı Telefonlarda RAM Önemi: Performans ve Uygulama Yönetimi İçin Rolü