Biznet Bilişim’in düzenlediği Siber Güvenlik Kampı gerçekleştirildi

Biznet Bilişim, Siber Güvenlik Kampı

Siber güvenlik entegratörü Biznet Bilişim’in, sosyal sorumluluk misyonu kapsamında düzenlediği “EKS & IoT Siber Güvenlik Kampı, 15 üniversiteden genç siber güvenlik uzman adayı 23 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Hayati öneme sahip “EKS (Endüstriyel Kontrol Sistemleri)” ve “Nesnelerin İnterneti (IoT)” alanlarında verilen eğitim ve uygulamalara Biznet Bilişim’den 10 uzman destek verdi.

Son yıllarda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve sektörel sahiplenme içerikli etkinlik ve projelerle dikkat çeken Biznet Bilişim;  “EKS & IoT Siber Güvenlik Kampı 2019”u, 19-22 Haziran tarihlerinde Sakarya Üniversitesi yerleşkesindeki Siber Güvenlik laboratuvarında gerçekleşti.

Siber güvenlik alanında global olarak var olan yetişmiş insan kaynağı açığına dikkat çekmek ana amacıyla; bu sene ikincisi düzenlenen kampa, firmanın 15 farklı iş ortağı destek verdi.  Kampa, hem üniversite hem sivil toplum kuruluşları hem de siber güvenlik alanındaki üretici firmaların destek vermesi,  bu alandaki ekosisteminin gelişimine de katkı sunuyor.

Checkpoint ve Forcepoint sponsorluğu ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi (Siber Küme) desteğiyle, gerçekleştirilen “EKS & IoT Siber Güvenlik Kampı 2019”a;  Cyberstruggle, ISACA İstanbul Chapter, ISTEC (IoT Security Test and Evaluation Center), Elder, Gazbir, ICC (Industrial Cybersecurity Center), Sau Siber, Siber Takvim, Solarbaba ekosistem partneri ve Vestel ve Togi Teknoloji içerik partneri oldu. . Kampa Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Özçelik ve Ar. Gör. Kevser Ovaz Akpınar, Vestel’den IoT Güvenliği Mimarı Oğuzhan Yavuz, Togitek’ten Tolga Baykal ve Biznet Bilişim uzmanları eğitmen olarak katıldılar.

Gençlere yatırım sektörün gelişimine katkı sağlıyor 

Biznet Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Hakan Terzioğlu, düzenledikleri “EKS & IoT Siber Güvenlik Kampı”nın, bu temada düzenlenen Türkiye’nin ilk kampı olma özelliğine dikkat çekerek; “EKS & IoT Kampı’nda, öğrenciler teknik bilgilerin yanı sıra gerçek hayatta karşılaşılmış senaryoları görme imkanı da buldular. Geçen sene EKS kampı olarak başlayan kampımız bu sene, teknolojinin gelişimine paralel olarak, IoT’yi (Internet of Things / Nesnelerin interneti) de ekleyerek kapsamını genişletti. Kampımızı geleneksel hale getirmek stratejik kararlarımızdan birisi.” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Özçelik ise, üniversite-özel sektör işbirliğinin somut projeler üzerinden yürümesi ve sahiplendiği kavramlar olmasının önemine dikkat çekerek; “Kampımız, ‘tüm dünyada yaşanan nitelikli işgücü eksiğine dikkat çekmek ve giderilmesine katkı sağlamak’, ‘üniversite öğrencilerinin bu alanda gelişimlerine destek olmak’, ‘üniversite, kamu kurumları, STK’lar ve özel sektör birlikteliği kapsamında model olacak bir farkındalık oluşturmak’ ve ‘konunun yalnızca ulusal değil uluslararası platformlarda da farkındalığını artırmak’ gibi temel amaçlara sahip. Biznet Bilişim işbirliğinde geçen sene başlayan kampımız bu yıl da oldukça verimli geçti. Projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunarım.” dedi.

Savunma Sanayi Başkanlığı Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Grup Başkanı Mustafa Özçelik ise, Siber Güvenlik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde kurulan ve kamu, özel sektör ile akademiyi bir araya getiren Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi (Siber Küme) için bu tarz etkinlikleri desteklemenin öneminden bahsedilerek; Türkiye’de EKS & IoT özelinde yapılan çalışmaların son derece değerli olduğunu ve bu kapsamda sektöre insan kaynağı yetiştirmenin, Ulusal Siber Güvenlik Ekosistemi açısından büyük faydalar yaratacağını vurguladı.

Yarışma ve ödüller

Kampın son günü düzenlenen CTF/ Capture The Flag yarışmasında ilk üçe giren gruplar Vatan Bilgisayar’dan hediye çeki kazandılar. Ayrıca kampa katılan öğrenciler, HP yazıcı, Logitech kablosuz klavye, Sony kablosuz kulaklık ve Vestel kulaklık gibi hediyeler kazandılar.

ESET, Avrupa’nın en iyi yazılım firmalarından biri olarak tanımlandı