Dolandırıcılar TOGG Hissesi Satmaya Çalışıyor: Böyle Vurgun Görülmedi

TOGG hızlı şarj

Bugünlerde dolandırıcılar TOGG hissesi satmaya çalışıyor. Tamamen sahte bir yatırım danışmanı şirketi profili ile insanlar kandırılıyor. Bu konuda aslında hedef ise Avrupa’da yaşayan Türkiye vatandaşları. Hadi gelin konuyla ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Dolandırıcılar TOGG hissesi satmaya çalışırken sosyal medya üzerinden kendilerini ele verdiler. Özellikle bu aralar Almanya’da birçok dolandırıcılık vakası yaşanıyor. Bunların önemli bir bölümü Türkiye vatandaşları üzerinden yapılıyor. Muhtemelen Osman Ziya Sülün isimli dolandırıcıyı tanıyorsunuzdur. Bu adam insanlara Tramvay, Galata Kulesi gibi yerleri satan usta bir dolandırıcı.

İşte bu adamın neredeyse aynısı bugünlerde TOGG hissesi satmaya çalışıyor. Ancak işin aslı tuhaf tarafı böyle bir hissenin olmaması. Türkiye’nin yerli otomobil girişimi markası olan TOGG, büyük bir potansiyel taşımasıyla biliniyor. Dolandırıcılar onun bu potansiyelini kullanmaya çalışıyor.

Dolandırıcılar TOGG hissesi satmaya büyük gayret gösteriyor

Her seferinde kendisini belli etmeyi başaran dolandırıcılar bu defa çok büyük vurgunlara hazırlanırken yakalandı. Kendilerini Forex yatırım danışmanı olarak tanıtan kişiler sahte hesap kurdu. Buralardan reklamlar vererek gurbetçileri dolandırmaya çalıştılar.

TOGG hissesi satmaya

Bu kişiler TOGG fabrikasının yapıldığı yerden bile bahsederek inandırıcılık seviyesini artırmaya gayret etti. Ancak bu durum onların dolandırıcı olduğu gerçeğini değiştirmedi. Yaptıkları paylaşımda Türkiye’nin yerli girişiminin çok ciddi bir seviyeye geleceği ifade edildi. Onlara hisse verileceği söylendi. Ancak bu kişilere parasını yatıran hisse alamadı. Bunun nedeni ise TOGG hisselerinin olmayışıydı.

Dolandırıcılar olmayan bir şeyi satmaya çalıştı

Gelen son detaylara göre dolandırıcılar bazı kişileri bu yollarla kandırmayı başardı. Bu kişilerin yaklaşık olarak 100 milyon dolar ele geçirme hedefi vardı. Şimdilik bu hedefe ulaşıp ulaşmadıkları bilinmiyor. 2022 yılında ilk araçların asfalta inmesi bekleniyor. Sedan, Hatchback ve SUV versiyonları ise kademe kademe satışa sunulacak.

Bu araçların 30 dakika şarj edilmesi halinde yaklaşık yüzde 80 doluluk oranı yakalanıyor. Yani araçların bu özelliklerinin yeterli olduğu düşünülüyor. Ancak zamanla daha fazla geliştirilecektir. Peki siz bu tür dolandırıcılıklar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumları bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Türkiye’nin Otomobili TOGG Projesinin Yerli İş Ortaklığında TAYSAD Ağırlığı

>> Otomobil Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı: İşte Haftanın Özeti (1-8 Şubat)