Fırsat Eşitliğine Teknoloji Desteği

Türkiye Vodafone Vakfı, mobil ve internet teknolojilerini toplumun her kesimi için erişilebilir kılmak vizyonuyla yükseköğrenimde fırsat eşitliğine verdiği desteği sürdürüyor.  

Türkiye’de “Dijital Dönüşüm Hareketi”ni başlatan, mobil ve internet teknolojilerini toplumun her kesimi için erişilebilir kılmayı öncelikleri arasında değerlendiren Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmaya devam ediyor. Türkiye Vodafone Vakfı, Koç Üniversitesi’nin 50’den fazla bağışçı kurum ve kişinin desteği ile yürüttüğü Anadolu Bursiyerleri Programı’na “Teknoloji Destekçisi” olarak verdiği desteği artırarak sürdürüyor.

vodafone vakfi koc universitesi

Koç Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda üstün başarı gösteren, ancak maddi yetersizlikler nedeniyle Türkiye’nin donanımlı eğitim kurumlarında yükseköğrenim fırsatı bulmakta zorlanan Anadolu’nun parlak gençlerine bağışçıların da katkılarıyla tam burslu eğitim fırsatı sunduğu Anadolu Bursiyerleri Programı’nı 2011’de başlattı. Türkiye Vodafone Vakfı ise 2012 yılından itibaren “Teknoloji Destekçisi” olarak programa dahil oldu. Türkiye Vodafone Vakfı, daha önce 58 öğrenciye Vodafone Smart Tablet hediye ederek başlattığı desteğini, 60 yeni bursiyer için yıl boyunca yararlanabilecekleri aylık internet paketi içeren tablet hediye ederek sürdürüyor.

“Anadolu Bursiyerleri” geleceğin liderlerini yetiştiriyor

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel “Yetenekli gençler ile değerli öğretim görevlilerini bir araya getirerek; bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi, bununla da yetinmeyerek Anadolu Bursiyerleri programıyla öğrencilere yeni bir fırsat penceresi açtığını” belirterek şunları söyledi:

Turkiye Vodafone Vakfi Yonetim Kurulu Baskani Hasan Suel

“Odağımız teknolojiyi insanların iyiliği için kullanmak”

“Eğitimde fırsat eşitliği, bir ülkenin kalkınması için gerekli beşeri, sosyal ve ekonomik altyapıların toplumun tüm kesimleri tarafından erişilebilirliğini sağlayarak, sosyal bütünleşmeyi beraberinde getiriyor. Bugün mobil teknolojiler sunduğu hizmetler, geliştirdiği ürünler ile hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Eğitimden sağlığa, finanstan tarıma, birçok alandaki uygulamalarla hayatımıza yeni açılımlar gelmiştir.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak odağımız teknolojiyi hayatın hizmetine sokmak ve insanların iyiliği için kullanmaktır. Türkiye’de “Dijital Dönüşüm Hareketi”ni başlatan, mobil ve internet teknolojilerini toplumun her kesimi için erişilebilir kılmayı öncelikleri arasında değerlendiren Vodafone olarak, Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmaya önem veriyoruz. İşte bu vizyonla mobil teknolojilerin gücüyle toplumumuzun gelişimine katkı sağlama vizyonumuzun gereği olarak 2012 yılından itibaren “Teknoloji Destekçisi” olarak Koç Üniversitesi’nin Anadolu Bursiyerleri programına dahil olduk.” Vakıf olarak tüm bu faaliyetlerde çıkış noktasının ‘insan’ olduğunu vurgulayan Süel, “Hedefimiz insan ve toplum hayatında, ekonomik yaşantıda olumlu yönde değişim yaratmak ya da en azından bu dönüşüme mobil teknolojilerin gücüyle katkıda bulunmaktır” dedi.