Fortinet 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı

Fortinet, Fortinet’i, müşterilerini ve diğer paydaşlarını etkileyen öncelikli sürdürülebilirlik konularında şirketin kaydettiği ilerlemeyi detaylandıran 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Fortinet’in kurumsal sosyal sorumluluk misyonu, yenilikçi sürdürülebilir güvenlik teknolojileri sunmaya, siber güvenlik yeteneklerini çeşitlendirmeye ve değer zinciri boyunca sorumlu iş yapmayı teşvik etmeye odaklanıyor. Fortinet, 2022 yılında Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya ve Kuzey Amerika Endeksleri’nde Yazılım sektöründeki en iyi sürdürülebilir şirketler arasında gösterildi ve kurumsal sürdürülebilirlik konusunda dünyanın en kapsamlı yayını olan S&P Global Sürdürülebilirlik Yıllığı 2023’e dahil edildi.

Fortinet Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Barbara Maigret, Kıdemli Başkan Yardımcısı, “Sürdürülebilirlik, şirket vizyonumuzun merkezinde yer alıyor: Her zaman güvenebileceğiniz bir dijital dünyayı mümkün kılmak. Fortinet’in 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nda, daha sürdürülebilir bir dünya ve daha güvenli bir internet inşa etmek için ESG’yi işimize dahil etme ve siber güvenliği bir sürdürülebilirlik sorunu olarak ele alma konusunda kaydettiğimiz ilerlemeyi paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Bu yılki raporumuz aynı zamanda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (UN SDGs) ve İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü (TCFD) endeksine ilişkin ek açıklama ile paydaşlarımıza karşı şeffaflık taahhüdümüzü desteklemektedir” dedi.

Fortinet’in 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nda öne çıkan başlıklar şöyle

Fortinet’in net sıfır taahhüdünde ilerleme:

Eylül 2022’de Fortinet, en geç 2050 yılına kadar değer zinciri genelinde net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma taahhüdünde bulunan Bilim Temelli Hedef Girişimi’ni (SBTi) imzaladı. Şirket bu yıl, GHG Protokolü tarafından tanımlanan şirketle ilgili 12 kategoriyi kapsayan Kapsam 3 emisyonlarını açıkladı.

Ürün enerji verimliliğinde liderlik:

Fortinet, FortiGate Yeni Nesil Güvenlik Duvarı cihazlarının güç verimliliğini nesiller boyunca geliştirmeye devam ediyor. 2022’de piyasaya sürülen FortiGate F serisi modeller, bir önceki nesil eşdeğer modellere göre ortalama %66 daha az güç tüketerek müşterilerin elektrik faturalarını ve sera gazı emisyonlarını azaltmalarına yardımcı oluyor.

Çevre dostu ambalaj kullanımı:

Fortinet, plastik yerine biyolojik olarak parçalanabilen kağıt, karton veya geri dönüştürülmüş yan ürünler kullanmak ve antenler ve diğer aksesuarlar gibi unsurlar için plastik poşetleri kaldırmak için ürün ambalajlarını yeniden tasarlıyor. Fortinet, 2022 yılında yüzde 100 çevre dostu ambalajlarla 500.000’den fazla kutu sevk etti.

Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) teşviki:

Fortinet’in iş gücü arasında cinsiyet çeşitliliğini teşvik etmeye odaklanması, 2021 yılına kıyasla işe alınan kadın sayısında yüzde 39’luk bir artışla sonuçlandı. Şirket ayrıca DEI Organizasyon Komitesi ve Konseyi’ni kurarak DEI kurumsal yönetişimini daha da resmileştirdi.

2026’ya kadar 1 milyon kişiyi siber güvenlik alanında eğitme hedefinde ilerlemeler:

Fortinet, sektördeki yetenek açığını gidermeyi amaçlayan Fortinet Eğitim Enstitüsü’nün sponsor olduğu çeşitli girişimler aracılığıyla 2022 yılında 219.000’den fazla kişiye siber güvenlik alanında kariyer yapmaları için yeniden beceri kazandırdı veya becerilerini geliştirmelerini sağladı.

Siber suçlara karşı ortaklık: 

Fortinet, Interpol’ün Afrika’daki siber suçlarla mücadele operasyonu ve Dünya Ekonomik Forumu’nun büyük siber suç örgütlerini haritalandırmayı amaçlayan Siber Suç Atlası projesi gibi çeşitli ortaklıklar ve ortak girişimler aracılığıyla 2022 yılında siber suçların öngörülmesi, analiz edilmesi ve engellenmesine aktif olarak katkıda bulundu.

Fortinet’in Sürdürülebilirlik Raporu, İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü (TCFD), Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartları, Sürdürülebilirlik Hesap Verebilirlik Standartları Kurulu (SASB) Standartları ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (UN SDGs) atıfta bulunuyor. Rapor, Fortinet’in aşağıdaki sekiz öncelikli konudaki ilerlemesini ve ölçümlerini detaylandırıyor: toplum için siber güvenlik riskleri; bilgi güvenliği ve gizlilik; ürün çevresel etkileri; çevre yönetimi ve iklim değişikliği etkileri; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık; siber güvenlik becerileri açığı; iş etiği ve sorumlu ürün kullanımı.fortinet guvenlik

İlgili Haberler

>> Fortinet Yeni Siber Güvenlik Ürünlerini ve Profesyonel Hizmetlerini Tanıttı