Google yapay zeka ile meme kanserini tespit edecek!

Google yapay zeka

Google yapay zeka ile sağlık alanına odaklanmaya devam ediyor. Google, şimdi de AI ile meme kanserini tespit edeceğini açıkladı.

2014 yılında Google tarafından satın alınan İngiltere merkezli yapay zeka şirketi olan DeepMind, çalışmalarını meme kanseri tespiti üzerine yapacağını açıkladı. Meme kanseri kadınlar arasında en yaygın kanser türü olmasına rağmen tespit edilmesi oldukça zor bir kanser türü.

DeepMind meme kanserini önceden tanımlayabilen bir AI modeli geliştirdiğini açıkladı. Şirket, yapay zekasını hem ABD hem de İngiltere’deki hastalardan tespit edilmiş verileri kullanarak geliştirdi ve tedavide olumlu sonuçlar aldığını belirtiyor.

Değerlendirmelerini yapmak için hasta geçmişlerini ve önceki mamogramları kullanan uzmanların aksine, AI her hastanın en son mamogramına erişebiliyor. Buna rağmen, tarama kararlarını uzmanlardan daha doğru bir şekilde verebiliyor.

TP-Link akıllı ev ürünleri Google Home desteğine kavuştu!

Yapay zeka geliştiricileri, bunun erken aşamada bir araştırma olduğunu ve sistemin yaygın kullanıma hazır hale gelmeden önce sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla daha fazla çalışma ve işbirliğinin gerekli olacağını vurguluyor.

Google yapay zeka

DeepMind geçmişte göz hastalıklarını tespit etmekten böbrek hastalığını tahmin etmeye kadar tıbbi amaçlar için kullanılmıştı. Ancak aynı zamanda önemli bir tartışma konusu olmuştu.

2017 yılında Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Sisteminin DeepMind’ın hastaların rızası olmadan 1.6 milyon hasta kaydını topladığını ortaya çıkarmıştı. Gizlilik yasalarını çiğneyen DeepMind bu olayı kabul etmiş ve cezaya çarptırılmıştı.

Şimdi DeepMind’ın geldiği nokta ortada. Sizce kişisel verilerin güvenliği mi yoksa sağlık alanındaki gelişmeler mi önemli?