Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ’nden 600 Megabit veri hızı testi

Huawei CFO Huawei, bilgi sızıntısı Huawei, Mobil Dünya Kongresi, Day0 Forumu Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, 600 Megabit, veri hızı testi

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Kablosuz Haberleşme Ekibi, 20-21 Kasım 2018’de Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen 26. Uluslararası Haberleşme Forumu’na 5G’de milimetre dalga boyu ve görünür ışıkta haberleşme teknolojilerinin hibrit kullanımına dair hazırladığı bildiri sunumuyla katıldı. 

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi bu kapsamda; 250 metre karelik bir alanda 50 kullanıcının servis aldığı durumda, kişi başına saniyede 600 Megabit veri hızına ulaşılabileceğini; özel bir demo çalışmasıyla paylaştı. 

HUAWEI Türkiye AR-GE merkezi; 20-21 Kasım 2018 tarihleri arasında Sırbistan’da düzenlenen 26. Uluslararası Haberleşme Forumuna; “5G’de milimetre dalga boyu ve görünür ışık haberleşmelerinin hibrit uygulaması” başlıklı konferans bildirisi ile katıldı.

HUAWEI Türkiye AR-GE Merkezi Kablosuz Haberleşme Ekibi, yeni nesil 5G ağlarda kullanılması planlanan milimetre dalga boyu ile son dönemde dünyada birçok araştırmacının ilgisini çeken görünür ışıkta haberleşme teknolojilerinin hibrit kullanımıyla ilgili yaptıkları çalışmaları sundu.

HUAWEI Türkiye AR-GE Merkezi; bu çalışmasında özellikle kapalı alanlarda (iş yerleri, evler, sergi alanları vb.) kullanılması düşünülen bu iki teknolojinin beraber çalışarak kullanıcıya yüksek hızda veri sağlayabileceğini gösterdi. Çeşitli senaryolarla sonuçların sunulduğu çalışmada; yaklaşık 250 metre karelik bir alanda 50 kullanıcının servis aldığı durumda kişi başına saniyede 600 Megabit veri hızına ulaşılabileceği; HUAWEI Türkiye AR-GE merkezi Kablosuz Haberleşme ekibinden 5G Araştırma Mühendisi Oğuz Ülgen tarafından paylaşıldı.

AR-GE merkezi, yaptığı bu araştırmayla birlikte; dünyada ilk kez bu iki teknolojinin beraber kullanımına dair performans sonuçlarının sunulduğu bir çalışmaya imza attı. 5G ve ötesi haberleşme ağlarında bu iki teknolojinin beraber kullanımının; ülkemizde ve dünyada yaygın şekilde görülebileceği belirtilirken; bu konuda çalışmaların devamının geleceğinin sinyalleri verildi. Çalışmanın devamı olarak; kullanılan algoritmaların geliştirilmesinin ve literatürdeki diğer algoritmalarla kıyaslanmasının hedeflendiği sunum sonunda belirtildi.

Qualcomm dünyanın ilk 7nm PC platformu Snapdragon 8cx ‘i duyurdu