Kamuda Verimliliği Artıran Teknolojiler Mercek Altına Alındı

Ürettiği teknoloji ve çözümlerle yaşamı yeniden şekillendiren Fujitsu, Ankara’da 5. kez Kamu Yararına Teknoloji Konferansı’nı düzenledi.   

Fujitsu, ‘Kamu Yararına Teknoloji Konferansı’nı bu yıl 5. kez Ankara’da gerçekleştirdi. Etkinlikte geleceği şekillendirecek teknolojiler mercek altına alındı. SGK ile devam eden Avuç içi kimlik doğrulama sistemi hakkında bilgi veren Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Ali Kançal, SGK’nın özel hastanelere yılda yaklaşık 8 Milyar TL verdikleri sağlık hizmetlerine karşılık ödeme yaptığını söyledi.

Kançal, “Avuciçi kimlik doğrulama sisteminin uygulanmasıyla yapılacak yüzde 2’lik   bir tasarruf bile ciddi rakamlara ulaşacaktır. Sistemin uzun vadede getirisi yüksek olacak.  Ayrıca bu projenin avantajı maddi konuyla sınırlı değil, sistem tanının yanı sıra önleyici tedaviler yapılmasını da destekleyen çözümler sunuyor” diye konuştu.

ali kancal

Ali Kançal, konferansta yaptığı sunumda, Fujitsu’nun “teknolojinin yaşamlarımızı tamamladığı bir dünya yaratmak” vizyonuyla hareket ettiğini belirterek, şunları söyledi;  “Geçen yıllar içinde gittikçe artan biçimde büyük veri ve bulut teknolojileri üzerine fikir sahibi olduk. Günümüzde artık birçok çözüm, bu iki kavramı birlikte kullanarak oluşturuluyor.

Ne mutlu ki, artık veri kısıtı yaşamıyoruz, şimdi ihtiyacımız hızla akan devasa veriyi işlemek. Bu çerçevede, lider teknoloji firması olarak vizyonumuzu müşterilerimizin değerleri üzerine inşa ettik ve kaynaklarımızı bu ideali hayata geçirmek üzere yapılandırdık”

İnsan odaklı akıllı toplum

Fujitsu 5. Kamu Yararına Teknoloji Konferansı’nda Fujitsu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Akira Kabemoto, Fujitsu’nun insan odaklı toplum idealine ulaşmak üzere hayata geçirdiği küresel stratejisini anlattı. İnsan odaklı akıllı toplum hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirten Kabemoto, geleceği hep birlikte şekillendirme çağrısı yaptı.

Japonya ile Türkiye’nin bilim ve teknoloji üniversiteleri konusunda karşılıklı işbirliği yapmak üzere anlaşma imzaladığını söyleyen Kabemoto, 2013 yılında 10 milyar olan internete bağlı cihaz sayısının 2020’de 50 milyara çıkacağını vurguladı. Bu durumun teknoloji firmalarına sorumluluk getirdiğini belirten Kabemoto, “Gittikçe daha fazla veriyi işlemek zorundayız, Bilgi ve iletişim firmalarının görevi maliyeti düşürmektir” dedi.

Japonya’nın doğrudan yatırımı 494 milyar dolar

2014’ün Türkiye-Japonya ile ikili ilişkilerinin başlamasının 90. yılı olduğunu vurgulayan Japon Büyükelçisi Yukata Yokoi Japonya’nın Türkiye’ye yaptığı doğrudan yatırım tutarının 494 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Bilişim dünyasında gittikçe önem kazanan bulut teknolojisi ve çözümlerine ulaşma konusunda dünyanın önde gelen otoritelerinden olan Fujitsu Servis ve Çözümler Grubu Başkan Yardımcısı Ian Hunter, ‘Buluta Dokunmak’ başlıklı bir sunum yaptı.

Paralel oturumların da yer aldığı konferansta, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Menteş’in moderatörlüğünü üstlendiği ‘Büyük Verinin Gücü’ başlıklı panel büyük ilgi topladı.  Panele Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Ali Kançal, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ve Intel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yalım Eriştiren konuşmacı olarak katıldı.