Keenetic Titan KN-1811 Router İncelemesi: Hız ve Güvenliğin Sınırlarını Zorlayın

Keenetic Titan KN-1811 Router inceleme yazısıyla karşınızdayız. Günümüzde yüksek kaliteli bir internet bağlantısı, özellikle evde çalışanlar, çevrimiçi oyun oynayıcılar ve akış hizmetlerini düzenli olarak kullananlar için kesinlikle en önemli faktör. Bu bağlamda, Keenetic Titan router, hızlı, güvenli ve kesintisiz bir internet deneyimi sunma kapasitesiyle büyük bir izlenim bırakıyor.

Günümüzde normal bir WiFi yönlendirici yeterli çözümler sunmuyor sadece sınırlı internet bağlantısı için kullanabiliyor. Hal böyle olunca bizler ve sizler daha gelişmiş cihazlar arıyoruz. İşte Keenetic Titan tam bu alanı doldurabilen ve daha gelişmiş cihazlar, daha hızlı ve güvenli bağlantılar arayanlara özel bir çözüm oluşturuyor.

Cihazı kutusundan incelemeye başlayalım isterseniz…

Bu cihazın ambalaj tasarımı bence ideolojisine tamamen uyuyor. Ön tarafta her şey oldukça standart. minimum bilgi yükü var. Ancak arka taraf neredeyse tamamen Keenetic Titan’ın işlevselliğinin ve teknik özelliklerinin bir açıklamasından oluşuyor.

Keenetic Titan KN-1811 Router İncelemesi: Hız ve Güvenliğin Sınırlarını Zorlayın

Kutusunun içerisi tipik bir setten oluşuyor. Yönlendiricinin kendisi, belgeler, düz bir Ethernet kablosu, güç kaynağı.

Cihazın tasarımı açısından da sürpriz yok. Keenetic cihazlarının görünümü oldukça tanınabilir ve uzun zamandır bu markanın tüm hayranlarının gözünü memnun ediyor. Mat beyaz ve gri dikdörtgen gövde, yüksek antenler. Bunun klasik bir tasarım titizliği ve özlülüğü olduğu söylenebilir.

Cihazın boyutları: 240x169x35 mm, yükseltilmiş anten yüksekliği 186 mm. Antenler iki dönme eksenine sahip ve çıkarılamayan yapıdalar.

Ürünün üst yüzeyinde, varsayılan olarak USB bağlantı noktalarının durumu hakkında bilgi veren, ancak istenirse, güç durumunu, İnternet bağlantısını, WiFi’nin yanı sıra FN1 ve FN2’yi görüntülemekten sorumlu beş göze çarpmayan LED gösterge bulunuyor.

Göstergelerin yanında WiFi’yi kapatmak ve WPS’yi başlatmak için bir düğme var.

Router’ın ihazın sağ tarafında, USB 3.0 ve USB 2.0 bağlantı noktalarının yanında iki işlev düğmesi daha var: FN1 ve FN2. Varsayılan olarak USB aygıtlarını güvenli bir şekilde kaldırmak için yapılandırılmışlar. ancak amaçları da değiştirilebilir; kullanımları için aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekler bulunmakta.

Arka panelde bir adaptör girişi, bir RESET düğmesi ve altı adet ağ bağlantı noktası yer almakta. Bu bağlanto noktalarının her biri kendi LED göstergesine sahip. Bunlardan dördü gri gigabit LAN bağlantı noktaları, bir mavi bağlantı noktası gigabit WAN ve sonuncusu turuncu, 2,5 Gbps veri aktarım hızını destekliyor ve genellikle NAS gibi bazı “hızlı” ağ aygıtlarını bağlamak için kullanılıyor. Ayrıca buradaki herhangi bir LAN bağlantı noktasını WAN olarak da belirleyebiliyorsunuz. iki bağlantı noktası aynı anda WAN olarak da yapılandırılabiliyor.

Keenetic Titan KN-1811 Router İncelemesi: Hız ve Güvenliğin Sınırlarını Zorlayın

Biraz Keenetic Titan KN-1811 Router’ın donanımından söz etmek gerekiyor

Bu tarz geliştirilmiş ve yenilikçi router’lar basit yongalar ile gelmiyorlar. İşlemci mediatek MT7622B 1.35 GHz, çift çekirdekli. Hafıza 512 MB DDR3. Depolama 256 MB. Cihaz Wi-Fi 2.4 ve 5 GHz desteği sunuyor. Wi-Fi sınıfıda AX3200. Bu sınıf aynı zamanda router ın WiFi 6 desteği olduğunun da bir göstergesi. Daha önce belirtmiştik cihaz üzerin 4 anten var bunlar 5 dBi gücünde.

Gelelim cihazın foksiyonlarınla…

Burada görmüş olduğunuz USB arabirimler birçok işlev için kullanabiliyor. İster depolama cihazı bağlayın isterseniz de 3g veya 4G bir USB modem. Ama bu arabirimler genellikle depolama cihazları için kullanılıyor. Keenetic Titan deFpolama birimleri içerisinde FAT, FAT32, exFAT, NTFS, EXT2, EXT3, EXT4, HFS+ formatlarına destek sunuyor. Ayrıca bu arabirimler sayesinde kendi bulut depolama alanınız oluşturabilir ve istediğiniz her yerden internet vasıtasıyla dosyalarınıza erişebilirsiniz. Ayrıca USB 3.0 bağlantısı üzerinden 270 mb/s hızlara ulaşabiliyor.

Gelelim VPN tarafına…

Birçok yönlendiricinin VPN desteği bulunuyor fakat yeterli hızları desteklemiyorlar. Keenetic Titan OpenVPN istemcisi olarak yüksek hızlarda destek sunuyor. Dolayısıyla, donanımın gücü, kendisi için optimize edilmiş yazılımla birleştiğinde, en yoğun kaynak gerektiren görevler için fazlasıyla yeterli. Tabii ki, yönlendirmeyle her şey iyiden de öte, özellikle ülkemizdeki internet bağlantı protokollerinin yönlendirmesi 2500 Mbit/s’ye varan hızlarda gerçekleştiriliyor ve daha fazlası kaynak yoğun L2TP/PPTP protekollerinde ise cihaz 1500 Mbps’a kadar destek sunuyor.

Keenetic Titan KN-1811 Router İncelemesi: Hız ve Güvenliğin Sınırlarını Zorlayın

Sıra geldi yazılıma!

Eskiden donanım her şeydir derken, şimdilerde yazılımı olmayan donanımlar için çöp tabirini kullanıyoruz. Bir anlamda donanım olmalı ve yazılım da her şey demeye başladık. Keenetic Titan’ın üzerinde bulunan yazılım birçok sorunu çözmenizi sağlıyor. Buradaki yazılım için puanım 10 üzerinde 10. Elbette, kullanıcının eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa, İnternet merkezini o kadar etkili bir şekilde kullanabilecektir. Ancak yeni başlayan biri bile çoğu ev yönlendiricisinin sağlayamadığı şeyi Keenetic Titan ile elde edecek.

Cihazın kutudan çıkarılması ve ilk kurulum inanılmaz derecede basit. Kullanıcının hiçbir bilgiye ihtiyaç duymadığı ve diğer Keenetic ürünlerinde de gördüğümüz Kurulum Sihirbazı bulunmakta. Keenetic Titan aynı zamanda tekrarlayıcı olarak da çalışabiliyor. İlk kurulum sırasında WAN bağlantı noktasını seçebilirsiniz. Aslında sadece bağlantı türünüzü ve kullanıcı adınızı/şifrenizi bilmeniz yeterli.

Sihirbazın işi bittiğinde her şey kullanıma hazır. Örneğin, yönlendiricinizden USB ile yalnızca yüksek kaliteli ve hızlı çalışmaya ihtiyacınız varsa endişe etmenize veya ekstra ayar yapmanıza gerek yok: Varsayılan olarak USB sürücüler için destek zaten etkinleştirilmiştir. Ek olarak, kullanıcı standart IPTV, DDNS, Konuk ağı, Güvenlik Duvarı, Kara ve Beyaz istemci listesi, QoS, VLAN, 3G/4G modemlere destek sağlamış oluyor.

Örneğin bir trafik monitörü, istemcilerin trafik tüketimini çok uygun bir şekilde izlemenize olanak tanıyor. WiFi monitörü, kullanılan kanalların yoğunluğunu izliyor ve spektrum analizörü, günün saatine bağlı olarak komşulardan gelen parazit düzeyini izlemekte. WISP desteği var – Titan’ı İnternet’e bağlamak için halka açık veya mobil bir WiFi erişim noktası kullanabilirsiniz. Ayrıca Reklamları, kötü amaçlı yazılımları ve her türlü müstehcenliği engellemek için etkileyici bir dizi içerik DNS filtresi de var. AdGuard, CleanBrowsing, Yandex.DNS vb. Ayrıca, filtreleme yalnızca ana ve konuk ağlar için değil, örneğin her istemci için ayrı ayrı yapılandırılabilir ve ayrıca kendi DNS profillerinizi de oluşturabilirsiniz.

Keenetic Titan KN-1811 Router İncelemesi: Hız ve Güvenliğin Sınırlarını Zorlayın

İlk aktivasyondan hemen sonra kullanılabilen bir diğer faydalı şey ise KeenDNS alan adı hizmetidir. Onun yardımıyla, genel bir “beyaz” IP adresiniz olmadığı durumlarda bile, belirttiğiniz home.keenetic.pro gibi bir adı kullanarak İnternet üzerinden cihazınıza uzaktan erişebilirsiniz . Sonuç olarak, yalnızca cihazın kendisini web arayüzü aracılığıyla yönetmekle kalmayacak, aynı zamanda örneğin bir torrent istemcisine veya WebDAV protokolü aracılığıyla bir USB sürücüsündeki belgelere de erişim kazanacaksınız.

Bu arada WebDAV iyi bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü popüler VPN hizmetlerinin engellendiği durumlarda bile çalışma özelliğine sahip. Ayrıca dosya paylaşımı için FTP/SFTP’den çok daha uygun. Örneğin, evdeki bir USB sürücüsünü iş bilgisayarına normal bir ağ klasörü biçiminde bağlayabilirsiniz. Cihaz bu protokolü kullanarak 270 Mbit/s seviyesinde hız sağlama konusunda oldukça yetenekli. Bunları da test etme şansımız oldu ve Titan gayet başarılı.

Genel olarak, tüm bunlar sıfıra yakın ağ teknolojileri bilgisine sahip olsa bile sorunsuz bir şekilde açılır ve yapılandırılabilir. Son çare olarak tabii ki Keenetic destek merkeziyle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Sizlere fazlasıyla yardımcı olacaklarına eminim.

Örneğin bir torrent istemcisi gibi daha fazlasına ihtiyacınız varsa, gerekli bileşen sisteme ek olarak yüklenebilir. Bunu yapmak için, “Genel sistem ayarları” penceresini açmanız, “Bileşen setini değiştir” düğmesini tıklamanız ve listeden gerekli olanı seçmeniz gerekiyor. Burada bir SSH sunucusu, ek SkyDNS ve NextDNS filtreleri, bir dizi VPN tüneli ve VPN sunucusu (, bir SOCKS/HTTP proxy istemcisi, bir trafik sınıflandırma hizmeti, UDP-HTTP gibi bileşenleri vurgulayabilirsiniz. proxy sunucusu, DSL modem desteği, USB arayüzlü Ethernet adaptörleri, DLNA sunucusu, FTP ve SFTP sunucuları yine burada yer alıyor.
Bunlardan bazıları kurulumdan sonra neredeyse hiç yapılandırma gerektirmez; örneğin, Transmission torrent istemcisi neredeyse anında çalışmaya hazırdır. Bazıları adım adım çevrimiçi talimatlara başvurmayı gerektirecek ve siden bilgiler isteyecek. Örneğin, OpenVPN istemcisinin çalışmasını sağlamak için on dakika harcamanız ve birkaç şeyi çözmeniz gerekecek.

Çok kullanışlı olan bir şey daha; cihazınızın dünyanın her yerinden bir mobil uygulama kullanılarak İnternet üzerinden kontrol edilebilmesi

İlk olarak, istemcileri bağlama/bağlantıyı kesme, yedek İnternet bağlantısına geçiş, ağda yeni bir cihazın görünümü vb. gibi çeşitli olaylar hakkında ekranınızda bildirimler almanızı sağlayabilirsiniz. Üstelik sadece push mesajları şeklinde değil, e-posta yoluyla ve hatta Telegram’dan da.

İkincisi ise elbette ağ yönetimi ve kontrolü. Sistem günlüğü, bağlı cihazlarla ilgili tüm bilgiler, alınan ve gönderilen trafik, bellek ve işlemci yükü, “uykuda” bir istemciye LAN’da Uyandırma sinyali göndererek uzaktan açma yeteneğine kadar. Veya internete erişimini kesin. Konuk ağını etkinleştirin, bazı istemciler için aile profilini yeniden yapılandırın, hız sınırlama, bağlantı noktası iletme veya içerik filtrelemeyi yapılandırabilirsiniz.

Üçüncüsü, cihazın kendisini kurmak. Mobil uygulama, aniden acil bir şeye ihtiyaç duymanız durumunda yeni bileşenleri uzaktan kurmanıza da olanak tanıyor. Kısacası bu uygulama hemen hemen her şeyi web arayüzüyle yapmanıza olanak sağlar. Elbette birden fazla cihazınız veya ağınız varsa, tüm bu zenginliği tek bir uygulamadan da yönetebilirsiniz.

Keenetic Titan KN-1811 Router İncelemesi: Hız ve Güvenliğin Sınırlarını Zorlayın

Gelelim Keenetic Titan KN-1811 Router’ın WiFi performansına

Normalde teknik özellikler içerisinde gördüğümüz rakamlar laboratuvar ortamında ölçülen rakamlardır. İş gerçek dünya performansına geldiğinde ise her şey değişir. Testlerimizi 80 m2 lik ofisimizin içerisinde gerçekleştirdik. Ofis 3 odadan oluşmakta ve odalar kartonpiyer ve cam panellerle ayrılmış durumda. En uzak köşelerden bir PC yardımı ile ölçtüğümüz performans testlerinde Keenetic Titan 2.4 GHz de yüzde 100 performans gösteriyor. AX3200 tarafında yaptığımız testlerde de cihazın rakiplerinin bir adım önünde olduğunu söylememde fayda var. Tabii bu performanslar perde beton duvarların ardından veya farklı katlar arasında gerçekleşmeyebilir.

Bu tüm cihazlar için böyle sadece Titan a özel bir durum değil. Söylememde fayda var.
Tüm anlattıklarım ve burada anlatamadıklarım ışığında Keenetic Titan’ın ödenecek bedele değer bir router olduğunu söyleyebilir. Sunduğu üst düzey teknik özellikleri gelişmiş bir yazılım ile harmanlayan bu cihaz kolay kurulum ve kullanım isteyen kullanıcılardan tutunda üst seviye ayarlarda kendine özel ortamlar yaratmak isteyen kullanıcılara kadar herkesi memnun edecek seviyede bir sonuç sunuyor. Keenetic’in sürekli güncellemeler sunarak cihazın özelliklerine ekstra bir şeyler katması da pastanın üzerindeki krema misali beni heyecanlandıran özelliklerden biri. Sunulan desteğin kalitesi de tartışılmaz bir gerçek.

Unutmadan, Keenetic Titan KN-1811 Router’ın en son güvenlik teknolojilerini de desteklediğini söylemeliyim. Bu sayede gönlünüz rahat, endişeden uzak bağlantılar gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler

>> Logitech kiralama pazaryeri Ortak ile iş birliğini duyurdu!