Sensormatic, Office 365 ile Etkin İletişim Sağladı

Office 365 ile iletişim ve toplantı performansını artıran Sensormatic, Microsoft’un SharePoint, Lync ve Yammer uygulamalarıyla da arşivleme, mesajlaşma ve ofis içi paylaşım sağladı.  

Müşteri iletişiminde ve kurum içi iletişimde mükemmel teknoloji çözümünü arayan Sensormatic, Office 365 ile tüm yazışma ve paylaşım süreçlerinde hız ve kontrol sağladı. Mail sunucusunun işletiminde yaşanan zorlukların iletişimde kesinti yaratmasından rahatsız olan Sensormatic’te Office 365 platformu ile posta hizmeti, posta arşivleme, güncel Office lisanslama, SharePoint Intranet, Lync anlık mesajlaşma, Yammer sosyal medya platformlarına kavuşuldu. Bu geçiş ile sürekli eskiyen yazılım lisanslarına yatırım yapmak yerine işletme maliyeti ile kullandıkça ödeme yapılan bir modele geçildi. Elektronik güvenlik sistemleri uzmanı Sensormatic’in CIO’su Asım Akın, “Kendi alanımızda sergilediğimiz teknolojik üstünlüğü bünyemizde kullandığımız bilişim teknolojilerinde de yakalamak zorunda olduğumuzun bilincindeydik” diyerek Office 365 ve uygulamalarıyla iş akışı ve süreçleri üzerindeki kontrollerinin güçlendiğine dikkat çekti.

Sensormatic+CIO+Asim+Akin

Sınırsız e-posta arşivi

Sensormatic’le gerçekleştirilen çalışma hakkında bilgi veren Microsoft Türkiye Office Pazarlama Grup Müdürü Çiğdem Kayalı, Office 365 ile e-postalarda kota kavramının tarihe karıştığını belirterek “Office 365 geçişi sonrası kullanıcıların posta kutusu kapasiteleri 50 kat artmış oldu. Ayrıca her kullanıcıya sınırsız e-posta arşiv özelliği kazandırıldı. Legitimate Hold özelliği sayesinde kullanıcılar maillerini silseler bile bulut üzerinden söz konusu kayıpları geri dönüştürebiliyorlar” dedi.

Sensormatic’in Office 365 platformunda çalışan OneNote ile toplantı performansını artırdığına, SharePoint ile kurumsal hafıza oluşması sağlandığına ve uzaktan eğitimler için Lync kullanıldığına dikkat çeken Asım Akın ise “Anlık mesajlaşma özellikle yaygın yapıda çalışan proje ekiplerinde verimliliği son derece artırıyor. Lync ile birlikte anlık mesajlaşma, uzak masaüstü bağlantısı, çevrimiçi toplantı yapma, video konferans gibi birçok güçlü iletişim aracına sahip olundu. En çok kullanılan özelliklerden bir tanesi saha çalışanlarının, müşteriler ve iş başvurusu yapan adaylar ile çevrimiçi video konferans toplantıları oldu. Bu toplantıları kayıt altına alabilme özelliği sayesinde uzaktan eğitimler için de Lync kullanılmaya başlandı” diye konuştu.

Yammer’da görüş paylaşımı verimliliği artırdı

Akın, genç nüfuslu bir şirket olan Sensormatic’te kurumsal sosyal medya platformunun da çalışanların oldukça ilgisini çektiğini belirtti. Şirket içi eğlence faaliyetlerinin yanında, çalışılan projelere ait Yammer grupları oluşturuldu. Sahadaki ve ofisteki çalışanların aynı platformda görüş paylaşabilmesi şirket çalışanları arasında verimliliği artırdı. Ofis çalışanları sahadaki ekip arkadaşlarının paylaşımları ile sahada neler olduğunu görebilir hale geldi. Özellikle mobil cihazlarda sosyal medya paylaşımı yapılabilmesi her çalışanın kendini ifade etmesini sağladı.

Beş farklı cihazda Office kullanılabiliyor

Office 365 geçişi ile birlikte tüm kullanıcıların en güncel Office versiyonları ile uyumlu şekilde çalışması sağlandı. Aynı kapsamda Office 365’in kullanıcıların 5 farklı cihazında Office lisansı kullanmasına olanak tanıması, çalışanların kişisel ve mobil cihazlarında da en güncel versiyonu lisanslı şekilde kullanabilmelerini sağladı.

System Center ile güçlü BT yönetimi sağlandı

Öte yandan hızlı artan BT envanteri ve kullanıcı sayısı Sensormatic’te sistem yönetiminin de iyileştirilmesini gerektirdi Microsoft System Center ile birlikte tüm envanter çevrimiçi olarak yönetilebilir hale geldi. Sistemi sürekli bütüncül bir yaklaşım ile takip eden bu uygulama ile duran sunucu servisleri, yer kalmayan bilgisayarlar, arızalanan diskler, hatalı giriş yapan kullanıcılar anında gözlemlenip sistemlerin sürekliliği sağlanmış oldu.

Türk Telekom’dan 4G İhale Açıklaması