Microsoft Office Varsayılan Fontu Değişiyor: Yeni Fontu Siz Seçebilirsiniz

Gelecekte Microsoft Office varsayılan fontu olarak karşımıza çıkma ihtimali bulunan seçenekleri tanıyalım

Yaklaşık 15 Yılın sonunda varsayılan Microsoft Office fontu değişecek. Üstelik yeni varsayılan fontun seçiminde sizin fikriniz de soruluyor.

Microsoft, Office için kullandığı varsayılan fontu gelecek sene değiştirmeyi planlıyor. Bu amaçla yeni font fikri için halk oylamasıyla karara varılıyor. Word içinde yer alan 700 farklı fonta karşın Microsoft karşımıza 5 farklı seçenek çıkarıyor. Yaklaşık 15 yıl kadar bize yoldaşlık eden Calibri sonunda emekli olacak.

Sans-serif tipindeki beş farklı font arasından tercih bize kalmış durumda. Sans-serif varyasyonu bu fontlar daha geleneksel ya da modern havalarıyla dikkat çekiyorlar. Microsoft gerçekleşecek seçim sonucunda yolunda bu beş fonttan biri ile devam edecek. Böylece güncel Office kullandığınız zaman 2022’de karşınıza bu fontlardan biri çıkacak.

Bu yeni fontlar Office 365 için Microsoft tarafından şimdiden yayına verildi. Seçim sürecinde oylamalar ve geri bildirimlerden yararlanılarak kullanacağımız yeni varsayılan font seçilecek.

Gelecekte Microsoft Office varsayılan fontu olarak karşımıza çıkma ihtimali bulunan seçenekleri tanıyalım

Erin McLaughlin ve Wei Huang tarafından yaratılan Tenorite, beşli arasında daha geleneksel duranı. Bu yazı tipi görünüşüyle onlarca yıllık Times New Roman’ı andıran bir yapıya sahip. Times New Roman’dan farklı olarak geniş karakterler, aksanlar ve net noktalama işaretleriyle daha modern bir versiyonu gibi görünüyor. Açıkçası bu seçenek yumuşak hatlı ama klasik görünüşüyle oldukça ciddi ve daha kullanışlı bir seçenek izlenimi gösteriyor.

John Hudson ve Paul Hanslow tarafından oluşturulan Skeena, yazı tipi tasarımının dönem açısından daha karma bir yapı gösterdiğini söylemek gerek. Harflerinin kalın ve ince kısımlarında büyük varyasyonlar dikkat çekiyor. Bununla birlikte, S, A ve J gibi harflerde çok belirgin eğriler yer alıyor. Açık konuşmak gerekirse bu font çekici görünmesine rağmen pek kullanışlı durmuyor. 

Steve Matteson imzalı Bierstadt’ın 20. yüzyılın ortalarına ait İsviçre tipografisinden esinlendiğini söyleyebiliriz. Kontur sonları çok net bir şekilde kesilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak genellikle böyle bir fontla beklenen katı ızgara tabanlı tipografi aksine yumuşak dokunuşlar da dikkat çekiyor. Bu tipin Helvetica’ya da yakın olduğunu söylemek mümkün.

Seaford ise Tobias Frere-Jones, Nina Stössinger ve Fred Shallcrass’ın bir ürünü. Bu, aralarında en eski tarz duran font diyebiliriz. Bu fontun bize ilk çağrıştırdığı klasik bir fonta yapılan hafif dokunuşlarla yakalanan genç bir yapı. Tasarımcılar bu fontu tasarlarken eski koltuk tasarımlarından ilham almışlar. Uzmanalar, bu fontun uzun metinleri okumada rahatlık sağladığı görüşünü bildiriyor.

Grandview, beş yeni yazı tipinin en çarpıcı olanı. Aaron Bell tarafından yaratılan font, klasik Alman karayolu ve demiryolu tabelalarından ilham alıyor. Alman endüstri standardının ruhuna dayanan Grandview, özellikle PowerPoint slaytlarında kullanmaya uygun görünüyor. 

Diğer haberler:

>> Word Dökümanı Kolayca Nasıl PowerPoint Sunumuna Dönüştürülür?

>> Microsoft Nuance Markasını Satın Alıyor: Tarihinin En Pahalı İkinci Alımı