TCL 10 SE Yorumları ve İnceleme: 2500 TL’nin Altında Satılan Telefon Bakın Neler Sunuyor…

Bu makalemizde TCL 10 SE akıllı telefonuyla beraber olacağız. TCL, ülkemizde çeşitli fiyat aralıklarında telefon modellerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Daha önce markanın TCL 10 Plus ve TCL 10L modellerini incelemiştik. Bu incelemelerin bağlantılarını aşağıda bulabilirsiniz:

TCL 10L inceleme ve yorumlar

TCL 10 Plus inceleme ve yorumlar

TCL 10 SE, Plus ve 10L ile karşılaştırıldığında 166 gram hafif bir telefon. Diğer iki telefon 10 SE ile yaklaşık aynı boyutta ancak 10 – 20 gram daha ağır. Telefonda malzeme olarak plastik çerçeve ve gövde görüyoruz. Telefonun arkasında 3 kameralı yatay bir kamera çıkıntısı var. Çift flaş da bu çıkıntıya yerleştirilmiş. Kamera çıkıntısının hemen altında parmak izi okuyucuyu görüyoruz. Telefonun parmak izi kilidinin yanı sıra yüz tanıma özelliğine de sahip olduğunu belirtmemde fayda var. TCL 10 SE

TCL 10 SE Ekran

6.52 inç LCD ekrana sahip olan TCL 10 SE, HDR destekli değil ve % 83,2 ekran / vücut oranına sahip. Bu ekran-gövde oranı diğer TCL modellerinden biraz daha düşük ve ekranın üstünde ve altında siyah kenarlıklar daha belirgin.

Bu ekran 720 × 1600 çözünürlükte çalışıyor. Bu bize inç başına 269 piksellik bir yoğunluk veriyor. Bu sebeple ekran netliğinin TCL 10 Plus ve 10L modellerine göre bir tık daha az olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu ekran telefonu düşük çözünürlükte kullanarak işlemciyi ve grafik kartını daha az yorarak pil ömrünü biraz daha uzatıyor.

Ekran ayarlarında, TCL’in her telefonunda karşılaştığımız NXTVision teknolojisini buluyoruz. Bunu ekran renklerini ve kontrastı izlediğiniz içeriğe göre ayarlayan bir yan özellik olarak düşünebilirsiniz.

3’lü Kamera Kurulumu

Arka kamera çıkıntısında 3 kamera var ancak bu 3 kameradan sadece ikisini kullanabiliyoruz, diğeri ise derinlik sensörü. Kalan 2 kameradan biri ana kamera diğeri ise geniş açılı kamera. 48 Megapiksel sensöre sahip ana kamera f1.8 diyafram açıklığına sahip.

TCL 10 SE ile açık havada çektiğimiz fotoğraflar çok güzel sonuçlar verdi. Renkler doğru ve ayrıntılar net. Yani ideal ışık koşullarında çok iyi fotoğraflar çekebilirsiniz.

TCL 10 SE ‘nin arka kamerası ile saniyede 1080p / 30 kareye kadar video çekebilirsiniz. Videolarda elektronik stabilizasyon var. Bu özellik kmerayı sabit tutarken ve bir noktayı yakalarken oluşabilecek küçük sarsıntıları önlemekte başarılı.

Fotoğraf modları arasında gezindiğimizde gece modu olmadığını görüyoruz. Bu nedenle düşük ışıkta bu kadar başarılı sonuçlar veremeyeceğini söylemeliyim. Düşük ışıkta fotoğraf çekmek sizin için önemliyse, TCL 10 Plus’ın Süper Gece Modu olduğunu belirtmeliyim.

Ön kamera, 8 megapiksel sensöre ve bu sensörde f2.0 diyafram açıklığına sahip 26 mm açılı bir lense sahiptir. Bu, yalnızca ideal aydınlatma koşullarında kabul edilebilir sonuçlar veren bir kamera. Düşük ışıklı veya arkadan aydınlatmalı sahnelerde iyi sonuçlar alamayabilirsiniz. Ön kamera da arka kamera gibi videoları 1080p çözünürlükte kaydedebiliyor.

TCL 10 SE İşlemci Özellikleri

TCL’nin bu telefonda üretici olarak Qualcomm yerine MediaTek’i tercih ettiğini görüyoruz. Mediatek’in 12 nm teknolojisi ile üretilen MT6762 Helio P22 işlemci kullanılmakta. Bu işlemcinin 8 çekirdeği var ve tüm çekirdekler Arm A53 mimarisine ait. 4 çekirdek 1.5 Ghz, diğer 4 çekirdek 2 Ghz’de çalışıyor. Yaptığımız Geekbench 5 testinde telefonun tek çekirdekli puanı 160, çok çekirdekli puanı ise 900 civarında sonuçlar verdi.

TCL 10 SE, 4 GB bellek ve 128 GB depolama alanına sahip. Bu fiyata 128 GB kapasite bulmak iyi. Cihaz mevcut uygulamaları rahat bir şekilde çalıştırma konusunda gayet başarılı. Cihaz üzerinde tahammül edilemeyen uzun bekleme süreleri veya hiç açılmayan uygulamalar gibi sorunlarla karşılaşmadım.

GPU olarak PowerVR GE8320 kullanılmış. Bu çip, TCL’nin diğer telefonlarında gördüğümüz Adreno 610 ile neredeyse eşit performans sunuyor. Telefonun düşük ekran çözünürlüğünü de dahil edersek mobil oyunlarda kabul edilebilir bir performans elde edebiliyorsunuz.TCL 10 SE

Yazılım

Bu telefonun Android 10 ve TCL’nin kendi arayüzü TCL UI ile birlikte geldiğini görüyoruz. Ancak, şu anda planlanan bir Android 11 desteği bulunmamakta. TCL, yüklenen yazılım konusunda minimalist davranmış ve telefona Destek Merkezi dışında herhangi bir uygulama koymamış. TCL 10 SE

Batarya

4000 MAh kapasiteli bataryaya sahip olan telefon, tek şarjla bir günü rahatlıkla atlatabiliyor. Özellikle güç tasarrufu sağlayan işlemcisi ve düşük çözünürlüklü ekranı bu konuda bir avantaj sağlıyor. Ayrıca 15 Watt hızlı şarj adaptörü ile kısa sürede şarj edilebiliyor.

TCL’nin bu fiyat aralığında bir telefona Dual Band AC Wi-Fi ve Bluetooth 5.0 desteği eklemesi güzel. Bu sayede hızlı internete sahip bir Wi-Fi ağından tam anlamıyla yararlanabiliyorsunuz. Netflix ve YouTube gibi uygulamalarda bağlantı sorunları yaşanmıyor.

TCL 10 SE Yorumları

TCL 10 SE, şu ana kadar incelediğimiz TCL telefonlar arasında en uygun fiyatlı olanı. Bu makaleyi kaleme aldığımızda  2400 TL civarında bulabileceğiniz TCL 10 SE giriş seviyesinde fiyat performans oranıyla iyi bir seçenek sunuyor. Cihazın AC Wi-Fi desteği ve 4000 MAh bataryası da güzel özellikleri arasında yer alıyor.

Telefonun işlemcisi ve performansı fiyatına göre makul seviyede. Eğer cebinizde 2500 TL civarında bir bütçeniz varsa TCL 10 SE’yi tercih edebilirsiniz.

İlgili haberler

>> TCL 10 için Android 11 güncellemesi geldi