TurkNet Bir Kez Daha Zirvede!

İnternet hızınızı görev

Bağımsız bir hız ölçüm şirketi olan Speedtest Intelligence, 2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye’deki en iyi sabit genişbant sağlayıcıları arasında TurkNet’in 58,85 Mbps ile en hızlı medyan indirme hızını sağladığını ortaya koyuyor.

İnternet kullanım oranı günden güne artmaya devam ediyor. Firmalar kullanıcılara daha iyi ve kaliteli içerikler sunmak için birebiriyle yarışıyor diyebiliriz. Hal böyle olunca internet üzerinden indirdiğimiz veri paketlerinin boyutları da artmakta. Burada en önemli konulardan bir tanesi servis sağlayıcı tarafından sunulan hız. İnternet hızınız ne kadar iyi ise erişmeye çalıştığınız verilere o kadar çabuk ulaşabiliyorsunuz.TurkNet

İndirme ve yükleme olarak gigabit hızlarda internet hizmeti sunabilen TurkNet, bu konuda Türkiye’nin en iyisi olarak gösteriliyor. Kime göre mi? 2023 yılının ilk üç ayında bağımsız hız ölçüm şirketi olan Speedtest firması tarafından yapılan testlerin ortalamasına göre, TurkNet 58.85 Mbps ile servis sağlayıcılar arasında lider gözüküyor. Yine Speedtest verilere göre rakipleri TurkNet’i 41.18 Mbps, 34.00 Mbps 25.91 Mbps  ve 25.27 Mbps ile takip ediyor.TurkNet

TurkNet internet hızı ve müşteri memnuniyeti konusunda Türkiye’de elini taşın altına koyan firmaların arasında yer alıyor. Firma, dünya standartlarında TurkNet GigaFiber altyapısında 1.000 Mbps’ye kadar eşit indirme ve yükleme hızlarına yatırımlarını daha da artırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. GigaFiber ismi verilen bu altyapıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli(Gebze)’de 1 milyondan fazla hanede bu altyapı kullanılabilir durumda ve her geçen gün altyapı çalışmaları da genişliyor.

Yapılan çalışmaların sonucu da Speedtest gibi dünyanın en önemli hız testi platformunun verilerine yansıyor. Tüm dünyada günde 10 milyondan fazla test yapılan bu platform, hem mobil hem de sabit internet verilerini ülke bazlı olarak yayınlıyor. Tamamen bağımsız bir yapı ile tüm dünya ülkelerinin hız verileri kullanıcılar tarafından yapılan testlere dayanarak üç aylık periyodlarla açıklanıyor.

TurkNet’in yaptığı çalışmalar sadece hız konusunda değil gecikme süreleri konusunda da meyvesini vermiş durumda. Ağ terminolojisinde, bir istemci cihazı ve bir sunucu, bilgisayar ağı kullanarak iletişim kurar. İstemci veri istekleri gönderirken sunucu veri yanıtları gönderir. Yönlendiriciler, anahtarlar veya güvenlik duvarları ile kablolar veya kablosuz iletim bağlantıları gibi bir dizi cihaz, bilgisayar ağını oluşturur. Veri istekleri ve yanıtları, küçük veri paketleri biçiminde, hedeflerine ulaşana kadar bağlantılar aracılığıyla bir cihazdan diğerine atlar.

Yönlendiriciler, modemler ve anahtarlar gibi ağ cihazları, tellerden, fiber optik kablolardan veya kablosuz iletim ortamından oluşan farklı ağ yolları üzerinden veri paketlerini sürekli olarak işler ve yönlendirir. Sonuç olarak, ağ işlemleri karmaşıktır ve çeşitli faktörler veri paketi aktarım hızını etkiler.TurkNet

Yine Speedtest verilerine göre; 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin sabit genişbant çoklu sunucu gecikme sonuçlarına baktığımızda, en iyi sağlayıcılar arasında TurkNet’in 15 ms ile Türkiye’deki en düşük medyan çoklu sunucu gecikmesini kaydettiğini gösteriyor. Bu konuda da rakiplerine göre bir hayli iyi bir değere sahip olan firmanın başarı sebeplerinin arasında kullanıcı odaklı yaklaşımı gösterilebilir.  Yaptığı yatırımlarla öne çıkan operatör, özellikle TurkNet GigaFiber ile dünya standartlarında internet deneyimini herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefliyor.

Hız veya kota sınırı olmaması sebebiyle TurkNet’liler internetlerini özgürce kullanabiliyor. Ayrıca CDN gibi yatırımlarla da sunulan hızlar desteklenerek, en sağlıklı şekilde internet deneyimi sunuluyor.

İlgili Haberler

>> TurkNet‘ten Daha Hızlısı Yok! İşte Araştırma Sonuçları