Veeam Yeni Güvenlik ve Kötü Amaçlı Yazılım Tespit Özelliklerini Duyurdu

Veeam, VeeamON Resiliency Summit’te 2023´ün ikinci yarısına ait Güncellemelerin Bir Parçası Olan Yeni Güvenlik ve Kötü Amaçlı Yazılım Tespit Özelliklerini Duyurdu.

Veeam, ana platformunun siber koruma yeteneklerini önemli ölçüde geliştirdi ve siber saldırıların giderek daha tehlikeli hale gelen bu dünyada işletmelere başarılı olabileceklerine dair güven veren yeni Veeam Cyber Secure Programı‘nı tanıttı.

Veri Koruma ve Fidye Yazılımı Kurtarma lideri Veeam Yazılım, küresel VeeamON Resiliency Summit’te Yeni Veeam Backup & Replication v12.1 sürümünü de içeren Yeni Veeam Data Platform 23H2 güncellemesini duyurdu. Veri Güvenliği, Veri Kurtarma ve Veri Özgürlüğü ilkeleri üzerine inşa edilen Veeam Data Platform 2023´ün ikinci yarisina ait güncellemesi, artan fidye yazılımları ve siber saldırılar karşısında bile işletmelerin çalışmaya devam etmesi için daha gelişmiş veri güvenliği, kötü amaçlı yazılım tespiti, otomatik kurtarma ve hibrit bulut yetenekleri içeriyor.Veeam  yeni özellikler

Siber suçluların giderek akıllandığını ve özellikle yedeklemeleri hedef aldığını vurgulayan Veeam CTO’su Danny Allan şunları aktardı: “Veeam 2023 Fidye Yazılım Trendleri Raporu fidye yazılım saldırılarının %93’ünün yedekleri hedef aldığını ve bu saldırıların %75’inin en azından kısmen başarılı olduğunu gösteriyor. Tehdit aktörleri yedekleri hedef alıyor çünkü hackerlar yedekleme verilerini silmeyi ya da şifrelemeyi başarırsa kurumların fidye ödeme olasılığı artıyor.

Veeam CTO'su Danny Allan
Veeam CTO’su Danny Allan

BT ve Siber Güvenlik uzmanları, siber dayanıklılık stratejisinin kritik bileşenlerinden birinin her zaman, her yerden erişebileceğiniz güvenilir, temiz bir yedekleme olması gerektiğini biliyor. Yeni Veeam Data Platform´un 2023 ikinci yarısına ait güncellemesi, bir kesinti ya da veri kaybından sonra sadece geri dönmek için değil, ileriye doğru sıçramak için de radikal bir esneklik sunuyor. Olay ve kurtarma arasındaki en kısa boşluğu sağlayarak müşterilerimizin çalışmaya, büyümeye ve ilerlemeye devam etmesini sağlayabiliyoruz.”

Veri çoğaltma ve koruma yazılımı alanında dünya çapında 1 numaralı tedarikçi olan Veeam, veri koruma ve fidye yazılımı kurtarmada inovatif çözümler sunarak modern işletmelerin değişen ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Veeam Data Platform 2023´ün ikinci yarısına ait güncellemeleri Veeam Backup & Replication™, Veeam ONE ve Veeam Recovery Orchestrator için yeni güvenlik ve fidye yazılım koruması işlevlerini içeriyor.Veeam  yeni özellikler

Bu yeni sürüm, hibrit bulut ortamının tamamında daha gelişmiş veri güvenliği, kötü amaçlı yazılım tespiti, otomatik kurtarma ve hibrit bulut yetenekleri sunuyor. Veeam Veri Platformu’nun temeli olan Veeam Backup & Replication v12.1, yedeklemeler için proaktif tehdit avcılığı, SIEM platformları entegrasyonu, fidye yazılımı model tespiti için YARA kuralları ve müşterilerin en iyi NIST siber güvenlik uygulamalarını hayata geçirmelerine yardımcı olacak kılavuzlarla olaylara müdahale süresini daha da kısaltıyor. Bu sayede her ölçekten şirket, koruma, müdahale ve kurtarmada yalnızca tam güvenin sağlayabileceği radikal esnekliğe ulaşabiliyor.

Veeam Data Platform´un 2023´ün ikinci yarısında kullanıma sunduğu yeni siber güvenlik özelliklerinin ve geliştirmelerinin birçoğu, BT ve güvenlik ekiplerini fidye yazılımlarına karşı koyacak, onları kontrol altına alacak ve fethedecek teknolojiyle birleştirerek tüm kurumların güvenlik olaylarına hazırlanmasına ve plan yapmasına yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Bu yeni siber güvenlik özellikleri ve geliştirmeleri şunları içeriyor:

Siber tehditleri tespit edin ve tanımlayın: Yapay zeka destekli ve ürüne entegre Kötü Amaçlı Yazılım Tespiti, anında tespit için yedekleme sırasında düşük etkili satır içi entropi ve dosya uzantısı analizi gerçekleştirir. SIEM aracınızın virüsleri doğrudan Veeam Incident API’ye bildirmesine izin vererek mevcut geri yükleme noktalarını virüslü olarak işaretleyin veya yanıt olarak bant dışı yedeklemeleri tetikleyin.

Fidye yazılımlarına karşı daha hızlı yanıt verin ve kurtarın: Veeam’in sürekli veri koruması (CDP) sayesinde mümkün olan en düşük veri kaybını sağlayan I/O Anomaly Visualizer ile bulaşmadan önceki ana kadar nokta atışı kurtarma gerçekleştirin. YARA içerik analizi ile yeniden bulaşmayı önleyin ve kötü amaçlı yazılım içermeyen geri yükleme noktalarını kullanarak temiz kurtarmayı otomatikleştirin.

Veriler için güvenli ve uyumlu koruma: Yeni Veeam Tehdit Merkezi’nde tehditleri vurgulayın, riskleri belirleyin ve ortamınızın güvenlik puanını ölçün; Güvenlik ve Uyumluluk Analizörü ile otomatik taramalarla kurtarma başarısını garantileyin; Genişletilmiş değişmezlik desteği kullanarak yedeklerin yanlışlıkla veya kötü amaçlı silinmesini veya şifrelenmesini önleyin. Buna “dört gözlü” yedekleme koruması ve değişmez yedeklemeler dahildir.

VeeamON Resiliency Summit açılış konuşmasında Allan, AWS, Azure ve Google Cloud için önümüzdeki ay çıkacak yeni Veeam ürün sürümlerine dikkat çekti ve yaklaşan Kasten K10 6.5 lansmanını da tanıttı. Yenilikçi kimliğini pekiştiren Veeam kısa süre önce Microsoft 365 ve Azure için BaaS’ı duyurmuştu. 2024’ün başlarında da Veeam Backup for Microsoft 365 için yeni bir sürüm planlanıyor.

Yeni Veeam Cyber Secure Programı

Yeni Veeam Cyber Secure Programı, Veeam’in amaca yönelik teknolojisini uzmanlardan oluşan bir ekiple bir araya getirerek müşterilerin fidye yazılımlardan korunmasına ve kurtarılmasına yardımcı oluyor. 2024’ün başlarında kullanıma sunulacak olan program, müşterilere Veeam’in en yüksek güvenlik standartlarına göre uygulandığının rahatlığını ve siber olaylara karşı hazır olduklarının güvencesini veriyor. Siber Güvenlik Programı, gelişmiş işe alım, tasarım ve uygulama yardımı ve üç aylık sağlık kontrolleri gibi olay kurtarma hizmetlerini içeriyor.

Bir siber olay sırasında müşteriler 30 dakikalık hizmet seviyesi anlaşmalarıyla (SLA’lar) özel bir Destek Hesap Yöneticisi ve Fidye Yazılımı Müdahale Ekibi’ne erişebiliyor. Ayrıca Veeam Cyber Secure Programı’na dahil olan Veeam Fidye Yazılımı Kurtarma Garantisi, 5 milyon dolara kadar veri kurtarma masrafı geri ödemesini kapsıyor. Veeam Cyber Secure Programı sayesinde bir sonraki siber saldırıya hazırsınız ve yedeklerinizin temiz, güvenilir ve hızlı kurtarma için hazır olduğunu bilerek içiniz rahat olabilir.

İlgili Haberler

>> Veeam ve Sophos Stratejik İş Ortaklığı Yaptı