Zoom Çıplaklığı Önlemek için Yapay Zeka kullandığını Duyurdu! Peki Nasıl Oluyor Bu İşler?

Son zamanların en tartışmalı uygulamalarından biri olan Zoom, platformda çıplaklığı önlemek için yapay zeka ve makine öğrenimi gibi çeşitli araçlar kullandığını açıkladı. Şirketin bu süreci nasıl yöneteceği merak ediliyor?

Koronavirüs salgını sonrasında insanların evlerindeki popülaritesini artıran online konferans uygulaması olan Zoom, son birkaç haftadır güvenlik ve gizlilik açıklarına sahip eleştiri oklarının hedefi oldu. Öyle ki ABD güvenlik okullarıyla ilgili okullarda uygulama yasaklandı.

Sonuçta, son zamanların en tartışmalı uygulaması haline gelen Zoom, yetişkin içerikler olarak tanımlayabileceğimiz çıplaklığı önlemek için planlar yapıyor. Gerçekten de, uygulamanın hizmet sözleşmesi ‘çıplaklık, şiddet ve pornografi’ gibi müstehcen içerik veya resimlerin yasaklandığını belirtiyor ve uygulamaya girerken bu sözleşmeyi onaylıyorsunuz. “Uçtan uca şifreleme” yöntemi ile korunduğu iddia edilen uygulamada bunu başarmanın mümkün olduğunu düşünüyor musunuz?

Zoom, Çıplaklığı önlemek için yapay zeka kullanıyor

Yakın zamanda bir blog yazısı yayınlayan Cory Doctorow, Zoom uygulamasının çıplaklığı önlemek ve tespit etmek için yapay zeka kullandığını söyledi. Bu noktada, görüşmelerin uçtan uca şifrelendiği bir video yayınının içeriğini tespit etmek için daha makul bir yöntem akla gelmez tabii ki. Doctorow sözlerine şunları da ekledi: “Kullanıcıları politikalarımızın şüpheli ihlallerini bildirmeye teşvik ediyoruz ve ihlal etmiş olabilecek hesapları proaktif olarak tanımlamak için makine öğrenimi de dahil olmak üzere çeşitli araçlar kullanıyoruz”.Son zamanların en tartışmalı uygulamalarından biri olan Zoom, platformda çıplaklığı önlemek için yapay zeka ve makine öğrenimi gibi...

Zoom’un yanı sıra Instagram ve Facebook gibi diğer birçok site ve uygulama, yayınları izlemek için yapay zeka ve makine öğrenimi araçlarını kullanıyor. Önceki örneklerde bu yöntemin ne kadar tutarsız ve hatalı olabileceğini gördük.

Önümüzdeki günlerde Zoom’un yapay zeka ve makine öğreniminde nasıl çalıştığını göreceğiz. Gerçekten şirketin bu süreçte nasıl bir politika izleyeceğini merak ediyoruz?

Söz konusu çıplaklığı önlemek ise yapay zeka kullansanız dahi bunu bir şekilde ifşa etmeniz gerekiyor. Çünkü kullanıcı ne gibi bir hata yaptığını görmek isteyebilir ve uygulama konusunda şikayette bulunabilir. Şimdilik bu konu hakkında toplayabildiğimiz bilgiler bu kadar. Bakalım önümüzdeki günler Zoom’un yapay zeka üzerine yaptığı çalışmalar bizlere neler gösterecek. Hep beraber bekleyip göreceğiz.

Zoom uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Windows 20 İşte Karşınızda, Windows 10’u unutmanın zamanı gelmedi mi?