1000 TL Sosyal Yardım başvuru talebi e-Devlet üzerinden nasıl sorgulanır, Nasıl Başvuru Yapılır?

1000 TL Sosyal Yardım

Sosyal yardımın üçüncü dalgası başladı. Peki, 1000 TL Sosyal Yardım başvuru talebi e-Devlet üzerinden nasıl sorgulanır?

Koronavirüs ile mücadelede vatandaşların ekonomik açıdan etkilenmemesi için bir çok destek paketi açıklanmıştı. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise 1000 TL Sosyal Yardım oldu. Bugün üçüncü dalgası başlayan bu yardım paketinin nasıl sorgulanacağını, kimlerin faydalanabileceğini ve nereden alınacağını sizlere aktarıyoruz.

Geçtiğimiz hafta; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “Söz konusu destek programının 2. fazının başlayacağı müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız dün kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda; 2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000’er TL nakdi destek vereceğiz. 1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek.” açıklamasında bulunmuştu.

Açıköğretim öğrencileri için ücretsiz Office 365 Pro Plus nasıl indirilir?

Bu açıklamaya göre 1. fazda yardım alanlar 2. fazda, 2. fazda yardım alanlar ise 3. yani bu fazda 1.000 TL’lik destek paketinden yararlanamayacak. Daha önce bu yardımdan yararlandıysanız e-Devlet üzerinden sorgu yapmanıza gerek yok. Peki, ilk defa yardımdan yararlanacak olanlar nasıl e-Devlet üzerinden sorgu yapabilecek?

1000 TL Sosyal Yardım

1000 TL Sosyal Yardım başvuru talebi e-Devlet üzerinden nasıl sorgulanır?

Türkiye’nin dijitalleşmesinde büyük rol oynayan e-Devlet üzerinden bu destek paketine başvurular yapılabilecek. e-Devlet üzerinden 1000 TL Sosyal Yardım başvurusunda bulunmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sosyal destek ödemesi nereye yapılacak?

Bildiğiniz gibi PTT şubelerinde sosyal mesafeye dikkat etmemesi nedeniyle PTT şubeleri kapatıldı. Bu nedenle sosyal destek ödemeleri konutlara elden yapılacak. 

Elden teslim sürecinde ise doğum yılına göre eve teslim yapılacak. Elden paranızı ne zaman teslim alacağınıza ise aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Bu ödemeler belirli tarihler arasında yapılacak. Doğum yılına göre gruplandırılan ödeme tarihlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 1’inde
  • Doğum yılının son rakamı 1 ve 6 olanlar ayın 2’sinde
  • Doğum yılının son rakamı 2 ve 7 olanlar ayın 3’ünde
  • Doğum yılının son rakamı 3 ve 8 olanlar ayın 4’ünde
  • Doğum yılının son rakamı 4 ve 9 olanlar ayın 5’inde ödeme alabilecek.

Ödeme tarihlerinde büyük bir aksaklık yaşanmaz ise bir şaşma olmayacağını düşünüyoruz. En fazla bu tarihlerden 1-2 gün sonra yardımınızı alabilirsiniz.

Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuruları Başladı: Kimler Nasıl Başvuru Yapabilecek?

İlk olarak e-Devlet hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Eğer e-Devlet hesabınız yoksa PTT’den alacağınız bir şifre ile kimlik numaranızı kullanarak giriş yapabilirsiniz. Kimlik numarası ve şifrenizle e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan aşağıdaki adımları gerçekleştirmelisiniz.

e-Devlet’te yer alan buradaki sayfaya gidin.

Karşınıza çıkan sayfada ‘Hizmete Git’ seçeneğini işaretlemelisiniz.

Sonrasında karşınıza bir form çıkacak, bu formu doldurup gönder tuşuna basın.

Formu doldurduktan sonra başvurunuz, değerlendirme aşamasına alınacak. Yardım için her haneden yalnızca bir kişi başvuru yapabilecek ve aynı hanede farklı kişilerin başvuruları ‘tek bir başvuru’ olarak değerlendirilecek. Başvuru sürecinizi de yine e-Devlet üzerinden takip edebileceksiniz.

Kimler Sosyal Yardım Alabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada 1000 TL Sosyal Yardım 3. fazından kimlerin yararlanabileceğini söyledi. Aşağıdaki şartlara uyuyorsanız sosyal yardım alabilecek, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL Sosyal Yardım nakdi destekten faydalanmamış alabilecek.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak. Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.