2021 İlk Koronavirüs Tablosu Umut Yarattı: İşte Vaka Sayısı

Hindistan vaka sayıları

Türkiye’de son dönemlerde artış gösteren salgın, 2021 ilk koronavirüs tablosu izlendiğinde umut veriyor. İşte yeni tablo ile ilgili merak edilen bütün detaylar.

Dünya genelinde giderek daha fazla artış gösteren salgın, henüz kontrol altına alınamadı. Rusya, ABD ve Hindistan gibi ülkelerde çok büyük kayıplara neden olan bu virüs, Türkiye’de de hızla yayılmaya devam ediyor. Ancak 2021 yılına henüz yeni girdiğimiz şu günlerde, çok büyük beklentilerin olduğunu söyleyebiliriz.

Herkes 2020 yılı nedeniyle korku dolu bir sene geçirildi. Bu nedenle 2021 yılının en azından biraz daha umut verici olması beklendi. Aslına bakarsanız daha ilk günlerden bazı olumlu haberler gelmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, artış hızından olumlu bir düşüş var.

2021 ilk koronavirüs tablosu bize neyi gösteriyor

2021 yılının ilk tablosuna bakıldığında, sadece bugün için 158 bin test yapıldığı görülüyor. Test sayısı zaman içerisinde giderek artırılmıştı. Bu testlerin sonucunda vaka sayısı 12 bin 203 olarak tespit edildi. Hasta sayısı ise 1908 olarak kayıtlara geçti.

2021 ilk koronavirüs tablosu

Normal şartlarda her geçen gün bu rakamlar giderek artıyordu. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bu seferki açıklamada, hem hasta hem de vaka sayısında bir miktar düşüş olduğu görülüyor. Özellikle son dönemlerde alınan karantina önlemleri bu konuda büyük bir etki yaratıyor. 2021 ilk koronavirüs tablosu incelendiğinde, önümüzdeki günlerde daha fazla düşüş olma ihtimali fark ediliyor.

Her ne kadar bakanlık tarafından önlemler alınsa bile, yine de durum vatandaşların ne kadar çok dikkat ettiği ile yakından ilişkili. Türkiye’de sadece 1 gün içerisinde bu hastalık nedeniyle 212 kişi hayatını kaybetti. Bu durum vatandaşlarda korku yaratsa bile bazen karantina ihlalleri yaşanabiliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, “2021 ilk koronavirüs tablosu” ile birlikte umutlar artış gösterdi. Önümüzdeki günlerde karantina yasakları devam etse dahi yine de tablonun iyileşmesi durumunda bazı esneklikler sağlanabilir. Peki siz vaka sayılarındaki bu değişimle ilgili ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> Yeni Bir Salgın Uyarısı Yapıldı: Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı

>> Koronavirüs Aşısı Mecburi Olacak Mı? Bakanlık Açıklama Yaptı