2021 Model Macbook Prolar SD Kart Girişiyle Satılacak

Apple Unleashed etkinliği

Eksikliği hissedilen bir sorun 2021 Model Macbook Prolar ile birlikte tarihe karışıyor. Bu yıl içinde piayasaya sürülecek modellerde SD kart girişi yeniden kullanıcıların hizmetine sunulacak.

2021 yılı Apple Macbook Pro almayı düşünen kullanıcılara bir müjde ile geldi. Gelen haberlere göre özellikle fotoğrafçılar tarafından sıkça tercih edilen SD kart portu Macbook Pro’lardaki yerini yeniden alacak. 2016 yılında yapılan tasarım değişikliğinden bu yana Macbook Pro’lar bu aranan özelliği barındırmıyordu. Bu tasarım anlayışı bilgisayrdaki şarj girişi dahil birçok portu ortadan kaldırarak sadece 4 adet USB Type-C girişi ile geliyordu. Bu birçok profesyonel kullanıcıyı ekstra kart okuyucu kullanmaya ya da başka markalara yönelmeye itiyordu. Donglelar ile aynı fonksiyonlara kavuşulsa da bu durum hem o parçaların da ekstra olarak taşınmasını zorunlu kılıyordu. Bu durum ayrıca ekstra masraf da demekti.

Bu gelen haberlerden sonra, 14 inç ve 16 inç modellerde yapılacak daha detaylı bilgiler de yayınlandı. Bu değişikliklerden biri de fonksiyon tuşlarının yerini alan dokunmatik ekranın kaldırılmasını da kapsıyor. Ayrıca bilgsayarların boyutlarında ciddi değişiklikler de ufukta. Gelecek Macbook Pro’ların boyutları iPad Pro, iPad Air ve iPhone 12 ile uyumlu daha kare olarak değiştirilecek. Ayrıca manyetik MagSafe şarj cihazları da yeni seriyle birlikte geri dönecek. Ayrıca bu performans modellerinin de intel işlemcileri yerine ARM tabanlı M1 işlemcisinin daha güçlü versiyonlarını barındırabileceği de ifade ediliyor.

2021 model Macbook Prolar geleneksel tercihlere dönüyor

Bu değişiklik haberlerine göre bilgisayarlarda bazı başka geleneksel bağlantı noktalarının olacağı iddiaları da bulunsa da bunlarla ilgili somut dedikodular bulunmuyor.

SD kart yuvasının dönüşüyle ilgili haberler aslında yeni Macbook Pro modelleri ile benzer biçimde MagSafe ve işlemci avantajları sunduğu söylenen Apple’ın üst düzey bir Macbook Air modeli için planlanan yenilemesiyle ilgili bir rapordan kaynaklanıyor. Bu cihazın da 2021 ya da 2022 için piyasada olması bekleniyor. Bu Macbook Air modelinin 13 inç bir ekrana sahip olacağı bilgisi var. 4 tane USB portu da bu dizüstü bilgisayarda yer alacak. Ve fakat bu ilgisayarla ilgili değişiklik bilgilerinde SD kart ile ilgili bir ifade yer almıyor.

Diğer habeler

>> iPhone’da Facebook Uygulaması Kullananlar Bu sorunu Yaşıyor!

>> M1 İşlemcili Mac Bilgisayarlar İçin Linux Uyarlandı