2021 Yılının En Etkili 100 Kişisi Listesi Açıklandı: Sürpriz İsimler Var

2021 yılının en etkili

2021 yılının en etkili 100 kişisi listesinde ilginç isimler yer alıyor. Bunlardan birisi de Türkiye’den birisi oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

2020 yılı tarihin en zorlu dönemlerinden bir tanesi ve COVİD-19 ile mücadele etme yılı diyebiliriz. Ancak 2021 yılında işler biraz daha değişti. Artık yavaş yavaş iş hayatına dönmenin vakti gelmiş gibi görünüyor. TIME dergisi tarafından hazırlanan dünyanın en etkili kişileri listesinde bu defa farklı isimler var.

Apple markasını bugünlere getirmekte büyük bir katkı sunan Tim Cook listede kendisine yer bulmayı başardı. Kendisi ile ilgili hazırlanan profil, Nike’ın kurucu ortağı multimilyarder Phil Knight tarafından yazıldı. Bu profile bakıldığında Cook hakkında karakter, şevkat ve cesaret gibi özellikler ön plana çıkıyor.

2021 yılının en etkili 100 kişisi

Liderlerden genellikle birçok özellik beklenir. Bunlar arasında cesaret ve karakter en önemli olanlar içerisinde yer alıyor. Phil Knight bunun Tim Cook’ta fazlasıyla bulunduğunu ifade etti. Sözlerinin devamında onun sadece başarılı bir yönetici değil aynı şekilde yeri doldurulamaz bir insan olduğunu da söyledi.

2021 yılının en etkili

Ayrıca sözlerinin devamında, “2005’te Tim Cook ile Nike yönetim kurulu üyesi olma konusunda ilk konuştuğumuzda, takıma karar verme yetisi güçlü biri katmayı umuyorduk. Kısa sürede, kendisininkinden çok farklı bir sektörde taktiksel ve stratejik düşünebilen, mükemmel muhakeme yeteneğine sahip bir adam olduğunu kanıtladı.” ifadelerine yer verdi.

Listede Türkiye’den de birisi var

TIME dergisi tarafından belirlenen bir diğer önemli isim ise Türkiye’den Fatih Birol. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı olarak biliniyor. Kendisi dünyadaki en etkili 100 kişi arasına girmeyi başardı. Özellikle Türkiye’de genel olarak politikacılar bu listeye girebiliyor. Bu nedenle önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Dünyanın en çok okunan dergilerinden bir tanesi olan TIME dergisi her yıl bu tür listeler hazırlıyor. Gelişmeler geldikçe sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

İlgili Haberler:

>> VMware Cloud Modüler, Çoklu Bulut Hizmetleri aracılığıyla Uygulama Modernizasyonunu Hızlandırıyor

>> Türkiye Merkez Bankası Faiz Kararı Konusunda Açıklama Yaptı, Detaylar Haberimizde