2022’de En Çok Satılan Akıllı Telefonlar! Sizce Zirvede Kim Var?

2022 yılında en çok satılan akıllı telefonlar belli oldu. Counterpoint Research firmasının yayınladığı araştırma sonuçları, geçtiğimiz sene özellikle Apple’ın ciddi bir pazar payına sahip olduğunu gösteriyor. Eh, genelde de öyle olmuyor mu zaten?

Counterpoint Research verilerine göre 2022 yılında en çok satılan akıllı telefonlar belli oldu. Listenin ilk sırasında, Apple iPhone 13 yer alıyor. %5’lik büyük bir payı olan cihazı, %2.6’lık pay ile iPhone 13 Pro Max izliyor.

Listede toplamda 10 telefon yer alıyor ve ilgi çekici bir diğer detay ise, 10 telefonun 8 tanesinin Apple üretimi, 2 tanesinin de Samsung üretimi olması. Diğer markaları göremiyoruz.

Samsung tarafında dikkat çekici detay ise, en çok satılan modellerin amiral gemisi modeller olmaması. Galaxy A13 ve Galaxy A03, mütevazi teknik detaylara sahip olan, “uygun fiyatlı” olarak nitelendirebileceğimiz Android modelleri.

2022 yılı genelinde en çok satılan akıllı telefonlar! Listede Apple hakimiyeti dikkat çekiyor!

2022'de En Çok Satılan Akıllı Telefonlar! Sizce Zirvede Kim Var?
2022’de En Çok Satılan Akıllı Telefonlar! iPhone serisi durdurulamıyor!

Counterpoint Research’a göre listedeki iPhone modelleri, toplamda %28’lik dilimi oluşturuyor. Öte yandan iPhone 13, Eylül 2021 ile Ağustos 2022 arasındaki dönemde; Amerika, Birleşik Krallık, Çin, Almanya ve Fransa’da en çok satılan 1 numaralı telefon oldu.

Ekim 2020’de satışa sunulan iPhone 12 ise, hâlâ popüler olan ürünlerden bir tanesi. Ürün, hâlâ Amerika, Çin ve Japonya genelinde en çok tercih edilen akıllı telefonlardan bir tanesi.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı ne durumda?

iPhone 13, Apple Türkiye websitesi üzerinde 28 bin TL başlangıç fiyatı etiketiyle bulunabiliyor. İnternette biraz araştırma yaptığınızda ise, fiyatların 26 bin TL’ye kadar düştüğünü de görebiliyorsunuz.

6.1 inç ekranı bulunan ürün, gücünü 5nm olarak üretilen Apple A15 Bionic işlemcisinden alıyor.

Arka tarafta 12+12MP dual kamera sistemi bulunan telefon, hem ön hem de arka kameralarıyla 4K 60FPS değerde net videolar çekebilmenize imkân sunuyor.

Cihaz, bünyesinde Face ID, Bluetooth 5.0 ve NFC gibi teknolojileri de barındırıyor.

iPhone 13’ün pil kapasitesi ise, 3240mAh ve hızlı şarj desteğine sahip.

“Peki kutuda şarj adaptörü var mı?” diye soruyorsanız, maalesef bulunmuyor. Adaptörü ayrıca ücret ödeyerek satın almanız gerekiyor.

İlgili Haberler

>> Dead Space FPS Modu Yayınlandı! Oyunu Bir de Böyle Oynayın!