2022 Toyota Corolla Özellikleri ve Satış Fiyatı Belli Oldu

Ek gümrük vergisi

2022 Toyota Corolla özellikleri ve satış fiyatı sonunda belli oldu. Uygun fiyatlı araç arayanlar için bu model son derece uygun. Hadi gelin hem bu modelin özelliklerine hem de satış fiyatlarına birlikte bakalım.

Toyota Corolla modeli uzun bir süredir satışta. 2021 yılı bitimine doğru dev marka bu defa yeni yılın modelini belirledi. Corolla sedan modeli 2022 yapımı olacak. Öncelikle yenilenen tasarım detayları ve bazı yeni teknolojiler bu araçta yer alacak. Hatta kimi özellikler ilk defa bu modelde kullanılacak.

2022 model Corolla sedan; Vision, Dream, Flame, Flame X-Pack ve Passion X-Pack versiyonları ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu yeni model ile birlikte Corolla çok daha iddialı konuma yükseliyor. Şirket zaten küresel çapta en fazla araç satışı yapan şirketler içerisinde yer alıyordu.

2022 Toyota Corolla büyük beğeni toplayacak

Otomotiv sektörü her ne kadar büyük problemler ile boğuşsa bile yine de gücünü korumaya devam ediyor. Çip krizi bu problemler içerisinde ön planda yer alıyor. Tesla markası bile sırf çip bulamadığı için USB girişlerini üretemedi. Birçok araç USB girişi bile olmadan satışa sunuldu.

2022 Toyota Corolla özellikleri

Toyota şimdilik bu krizden çok fazla etkilenmiş gibi görünmüyor. Şirketin yeni Corolla modelinde neredeyse her detay yerli yerinde. Hatta ek teknolojiler bile tercih edildi. Öncelikle aracın tasarımına baktığımızda 17 inç alüminyum jantlar bizleri karşılıyor. Bir önceki model ile kıyaslandığında ambiyans aydınlatma özelliği daha fazla ön planda olacak.

Şık tasarım ve uygun fiyat

Bu araçta akıllı giriş ve çalıştırma özelliği yer alacak. Ayrıca ek güvenlik geliştirmeleri yine aracın içerisinde kullanılacak. Özellikle son dönemlerde artan güvenlik problemleri nedeniyle yeni önlemler alındı.

2022 model Corolla araçları 350 bin 550 TL’den başlayan fiyatlarla satışta. Peki siz bu yeni model hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Haftanın En Önemli Otomobil Haberleri: Gündem Çok Hareketli (19 – 26 Aralık)

>> Türkiye’de Sıfır Otomobil Kullanım Oranı Açıklandı: Durum Çok Vahim