2022 Yılında En Çok Satılan 10 Oyun! Bu Oyunları Mutlaka Oynayın!

NPD Group, 2022 yılında, Kuzey Amerika’da şimdiye dek en çok satılan 10 oyunu listeledi. Listenin ilk sırasında, yakın zamanda çıkış yapan Elden Ring yer aldı. Şirket bazında bakıldığında ise, Sony’yi 3 oyunla listedeki en etkili şirket olarak görüyoruz. İşte 2022 Yılında En Çok Satılan 10 Oyun!

FromSoftware tarafından geliştirilen ve Bandai Namco tarafından dağıtımcılığı üstlenilen aksiyon RPG oyunu Elden Ring, PC ve konsollar için 25 Şubat itibarıyla raflarda yerini almıştı ve görünüşe göre satışa sunulalı kısa süre olmasına rağmen şimdiden 2022’nin en çok satılan oyunu olmayı başardı. Oyun, ilk incelemelerde de yüksek puanlara layık görülmüştü.

2022 Yılında En Çok Satılan 10 Oyun!

1. Elden Ring
2. Pokemon Legends: Arceus
3. Horizon II: Forbidden West
4. Call of Duty: Vanguard
5. Madden NFL 22
6. Dying Light 2: Stay Human
7. Monster Hunter: Rise
8. Total War: Warhammer III
9. God of War (2018)
10. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Bu satış rakamlarına “dijital satışların” dahil olmadığını, fiziksel kutulu satışları kapsadığını belirtelim.

Elden Ring ‘in PC tarafındaki dijital satışları hakkında bir bilgi vermemiz gerekirse, oyunun çıkış gününde yaklaşık 750 bin satıldığını söyleyebiliriz.

2022 Yılında En Çok Satılan 10 Oyun! Bu Oyunları Mutlaka Oynayın!

Listedeki isimlere baktığımızda, yeni çıkan ve beğenilen oyunlardan bir tanesi olarak Sony’nin Horizon II’sinden söz edebiliriz. Özellikle renkli görselleriyle dikkat çeken oyun, aksiyon macera severler için güzel bir tercih olacaktır.

4. sıradaki Call of Duty: Vanguard, Activision’ın beklentilerini tam olarak karşılayamamış bir yapım. Bu sebeple de serinin gidişatı için yeni planların olduğu konuşuluyor. Bu arada, Vanguard’ta, WW2 cephelerindeyiz ve farklı karakterlerin gözünden savaşa dahil oluyoruz.
Yakın zamanda satışa sunulan ve beğenilen bir diğer oyun ise, Dying Light 2. Zombilerle amansız bir mücadele için doğru seçim diyebiliriz.

Bu 10 oyunun 3 tanesinde Sony etiketi bulunuyor. Bunlar: Horizon II: Forbidden West, God of War (2018) ve Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Sony, bildiğiniz gibi son yıllarda PC platformunu da önemsiyor ve daha önce kendi platformlarına çıkardığı pek çok oyunu PC platformuna da çıkarıyor. Muhtemelen önümüzdeki dönemlerde daha fazla PlayStation oyununu da PC’de göreceğiz.

İlgili Haberler:

>> Redmi K50 Serisi MediaTek’in Canavar İşlemcisi İle Gelecek: İşte Detaylar!