SES, Uydu ve OTT Senkronizasyonu ile canlı yayınları yeniden tanımlıyor

Korsan maç izleyenlere

SES’in yeni çözümü, yayıncıların ve içerik hakları sahiplerinin; IP üzerinden canlı yayın akışındaki kritik bir sorun olan ekran gecikmesini ortadan kaldırmalarına yardımcı oluyor.

SES’in, Amsterdam’daki IBC2019 fuarında sergileyeceği en yeni çözümü; gelişmiş canlı görüntüleme deneyimleri yaratmak için OTT platformlarına IP sinyallerini uydu kadar hızlı bir şekilde ulaştırarak OTT ve uydu yayınlarını senkronize ediyor. Uydu ve OTT uyumlu olarak adlandırılan yeni çözüm; yayıncılara, TV yayınları ve OTT servisleri arasındaki gecikmeyi ortadan kaldırarak; herhangi bir ekranı veya hatta birden fazla ekranı görüntüleyen izleyicilere daha tutarlı bir deneyim sunma gücü veriyor.

Farklı ekranlar arasındaki birkaç saniyelik gecikme bile canlı etkinlik deneyimini bozabilir ve bu ortadan kaldırılması zor bir iştir. İşte SES’in yeni ve benzersiz çözümü bu senkronizasyonu gerçekleştirerek; yayıncılara izleyicilerinin unutulmaz anların tadını çıkarabileceklerine dair güven veriyor.

SES’in Uydu ve OTT senkronizasyon çözümü kaynak sinyalini uyduya giderken alıyor ve IP üzerinden uydu ile birlikte eşzamanlı olarak dağıtabiliyor. Çözüm, düşük gecikmeli kodlama uygulayarak ve kaynaktaki IP akışına ayarlarken içeriği de uydu sinyaliyle senkronize şekilde OTT platformlarına ulaştırıyor. Bu teknik, geleneksel bir televizyon yayını ve diğer düşük gecikmeli OTT çözümleri veya normal OTT yayınları arasındaki gecikme saniyelerini ortadan kaldırıyor.

SES, dünya çapında 355 milyondan fazla TV hanesine ve 1 milyar insana ulaşarak sektöre öncülük ediyor ve 8.200’den fazla kanalı uydu üzerinden dağıtıyor. SES’in, sahibi olduğu video hizmetleri kuruluşu MX1’in SES Video iş birimi ile birleşmesi; SES’in 525 kanalı yönettiği ve 620 saatin üzerinde spor ve etkinlik canlı yayınları dahil olmak üzere günde 8.400 saatten fazla çevrimiçi video akışı sağladığı anlamına geliyor. Video altyapısı ve hizmetleri için birleşik bir çözümle pazara gitmek, SES’in hibrit doğrusal ve doğrusal olmayan içerik dağıtım hizmetleri ve benzeri görülmemiş küresel erişime sahip çözümlerinin piyasaya sürülmesini hızlandıracağı anlamına geliyor.

Yapay zeka iş hayatına nasıl yön verecek?